Helyi közélet

2016.01.07. 12:48

Ennyi volt az adventi hangulat: leszedik az ünnepi fényeket

Debrecen - Nemcsak az utcákról, hanem a villamosokról is leszerelik az égősorokat.

Debrecen - Nemcsak az utcákról, hanem a villamosokról is leszerelik az égősorokat.

Vízkereszt után, csütörtökön a Dehusz Nonprofit Kft. kilenc közmunkása hozzálát a karácsonyi díszkivilágítás lebontásához. Pethe Tamás, a vállalat ügyvezetője elmondta: az advent kezdete, november vége óta esténként működő, elsősorban a belvárost, néhány nagyobb utcát és a kiskörutat fényárba borító csaknem 170 ezer fényforrást – az időjárástól függően – három-négy hét alatt szerelik le, valamint szállítják raktárba.

Padok a karácsonyfából

A Kossuth téren álló 16 méter magas város karácsonyfájáról a tervek szerint szintén csütörtökön kezdik el darus, kosaras autó segítségével leszedni a díszeket, illetve a fényfüzéreket. Az Abai Sándor felajánlása nyomán oda került fenyőn összesen 16 ezer 500 égő világított. A fát az AKSD Kft. dolgozói szállítják el és darabolják fel. A törzs­ből a Dehusz munkatársai méretre vágott paddeszkákat készítenek – közölte érdeklődésünkre a polgármesteri hivatal.

Nincs több fénylő villamos

A két „fényvillamostól” is elbúcsúzhatunk, mától nem járnak tovább az égősorokkal díszített szerelvények. A DKV illetékesétől megtudtuk, hogy ezeken a CAF és régi kék KCSV villamosokon szólt az elmúlt hetekben karácsonyi muzsika két megálló között. Mostantól ezt is nélkülöznünk kell, csaknem egy évig.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában