Helyi közélet

2015.12.11. 18:03

Tócóskerti Karácsony

Debrecen - A Tócóskerti Lakótelep több mint 20 ezer lakójának összefogása volt a cél.

Debrecen - A Tócóskerti Lakótelep több mint 20 ezer lakójának összefogása volt a cél.

Zenés-táncos és prózai produkciók váltották egymást az első Tócóskerti Karácsonyon, az Angyalföld téren felállított színpadon péntek délután.

Az advent jegyében tartott rendezvényen a környékbeli iskolákban tanulók és ott működő civil szervezetek mutatkoztak be, miközben mini karácsonyi kézműves vásárban lehetett vásárolni. A történelmi egyházak szintén képviseltették magukat. A szervezők nevében Berényi András, a 25 éve működő Forrás Lelki Segítők Egyesületének elnöke úgy fogalmazott: szükség van arra, hogy egy ilyen kisvárosnyi lakossal rendelkező lakótelepen a karácsony megünneplése közös élmény legyen.

Varga András az egyik helyi önkormányzati képviselő hozzátette: a Tócóskerti Lakótelepnek olyan családias városrésznek kell lennie, ahol az emberek szeretnek élni. Egy ilyen rendezvény az összetartozást erősíti.

Csaholczi Attila szintén tócóskerti önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy eddig hiány volt ilyen közösségi kezdeményezésekből, egyre több ilyet szeretnének szervezni.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában