Helyi közélet

2015.12.16. 19:07

Szórakoztató gyűjtésre hív a Vöröskereszt

Debrecen - Összefogással többre jutunk: a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete gyűjt és műsort ad csütörtökön a Kossuth téren a Karitatív Tanács „Add Tovább Házikó” akciójához csatlakozva.

Debrecen - Összefogással többre jutunk: a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete gyűjt és műsort ad csütörtökön a Kossuth téren a Karitatív Tanács „Add Tovább Házikó” akciójához csatlakozva.

Finishez közelednek a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének karácsonyi gyűjtései. A „hajrá” része, hogy december 17-én a Kossuth téren 16.00 éa 19.00 óra között – a Debreceni Karitatív Tanács „Add Tovább Házikó” akciójához csatlakozva – élelmiszert, tisztító-, tisztálkodási szerekeket, játékokat, szaloncukrokat, édességeket, csillagszórókat karácsonyfa-díszeket gyűjtenek a területi szervezet munkatársai és önkéntesei.

Az akció közben 16.45-18.00 óra között a Kossuth téri színpadon ünnepi műsorral idézi meg a karácsony hangulatát a Magyar Vöröskereszt Debreceni Szervezete. Látható lesz az az elsősegélynyújtó és közlekedésbiztonsági bábjáték, amellyel a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola – mely a Magyar Vöröskereszt bázisiskolája – különdíjat nyert a témájában megrendezett országos versenyen ebben az évben. Az iskola diákjai ünnepi, betlehemes produkcióval is készülnek, és Versánszky Dalma, fiatal debreceni énekesnő is színpadra lép.

Gyorssegély és ünnepi ajándék

Az adományokból karácsonyi csomagokat állít össze a szervezet, és szervezet karácsonyi szeretetakciójában az ünnep előtt adja át, hogy segítsen a kritikus téli időszakban nélkülöző nagycsaládoknak, kisnyugdíjasoknak, egyedülálló, beteg embereknek. A gyorssegély mellett célja, hogy – a lehetőségek szerint – szebbé tegye az csomag átvevőinek karácsonyát ajándékokkal, édességekkel, az ünnep kellékekeivel.

- Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában