Helyi közélet

2015.12.08. 19:16

Olvasói levél: Változó idők

Debrecen - <em>Régen a baloldal azért harcolt, hogy a munkás és alkalmazott több bért kapjon a munkájáért. Azért harcolt, hogy ha egy munkás – még ha multinacionalis vállalkozásban, pl. Coca-Cola-gyártás – kapott is munkát, hasonló bért kapjon, mint Nyugaton. Hiszen a a tőke, a munkaerő mozgása és az áruszállítás az Unióban szabad. Ebben az esetben nem rohannának szakembereink külföldre a jobb bér miatt</em>.

Debrecen - Régen a baloldal azért harcolt, hogy a munkás és alkalmazott több bért kapjon a munkájáért. Azért harcolt, hogy ha egy munkás – még ha multinacionalis vállalkozásban, pl. Coca-Cola-gyártás – kapott is munkát, hasonló bért kapjon, mint Nyugaton. Hiszen a a tőke, a munkaerő mozgása és az áruszállítás az Unióban szabad. Ebben az esetben nem rohannának szakembereink külföldre a jobb bér miatt.

A mai baloldal miért harcol? Azért, mert ők akarnak lenni a tőkések, akik miatt a szakembereink külföldre rohannak! Ezt értem, de azt nem értem, hogy a munkások és alkalmazottak ezért miért kell, hogy lelkesedjenek?!

Az, hogy ez így van, mutatja, hogy már azzal is megelégednének, ha folytathatnák a 2010 előtti gyakorlatot, amikor a nyugati tőke megbízásából ők tudnának tőkés szerepkörbe illeszkedni.

Ez a XXI. századbeli munkásmozgalom?! És még kérdezzük, hogy miért van a parlamenti kiesés szélén a baloldal?

- Dr. Kozma László, PhD. -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában