Helyi közélet

2015.12.10. 11:50

Név és cím…

<em>Kilépve a Dósa nádor téri munkahelyemről ebédelni indulok, a nagy bevásárlóközpont előtt aláírásra kérnek. A Fidesz gyűjt szignókat a kötelező betelepítési kvóta ellen. Szombat délelőtt: alig érek haza, az utcáról kiabálnak. Később tudom meg, aktivisták gyűjtöttek ugyancsak aláírásokat házról házra járva, szintén a betelepítési kvóta ellen. Ismerősök az aktivisták.</em> Szabó Zsolt László jegyzete.

Kilépve a Dósa nádor téri munkahelyemről ebédelni indulok, a nagy bevásárlóközpont előtt aláírásra kérnek. A Fidesz gyűjt szignókat a kötelező betelepítési kvóta ellen. Szombat délelőtt: alig érek haza, az utcáról kiabálnak. Később tudom meg, aktivisták gyűjtöttek ugyancsak aláírásokat házról házra járva, szintén a betelepítési kvóta ellen. Ismerősök az aktivisták. Szabó Zsolt László jegyzete.

Akik küldték őket, talán úgy vannak vele, az ember rájuk nem nyomja rögtön az ajtót, ha másért nem, a tisztelet végett. Ezt hiányolom a párt kezdeményezéséből. Ahhoz, hogy tiltakozásukat Brüsszelben kifejezésre juttassák, sőt, nyomatékosítsák, nincs szükség állampolgári aláírásokra. Néhány feltűnési viszketegségben szenvedő politikuson és a társadalom egy kisebb, szociálisan érzékenyebb rétegén (ettől még lehet politikus) kívül ki akarná, hogy a szomszédjába öt vagy éppen tíz tagú idegen, az övétől eltérő kultúrájú, vallású, ismeretlen nyelvű család költözzön? – kérdezem ezt úgy, hogy több ízben volt szerencsém hosszabb-rövidebb ideig más nyelvű közegben élni. A Fidesz az ösztöneink révén bennünk élő elutasítással él vissza, s próbál belpolitikai hasznot húzni belőle. Helyi Kubatovok, készüljetek!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában