Helyi közélet

2015.12.19. 13:43

Karácsony kutyái

<em>Közvetlenül az ünnep, szenteste előtt néhány nappal költöztünk Debrecenbe. Nem volt elég nekünk a hurcolkodással járó felfordulás, hozzá jött a számunkra még befejezetlen karácsonyi készülődés, ezért aztán felgyorsultak körülöttünk az események. A legfontosabb volt gyorsan végiggondolni, hogy mindenkinek megvan-e az ajándéka vagy még ki kell találni, meg kell venni és helyzetbe hozni, amikor „jön a Jézuska”!</em> Réti János írása.

Közvetlenül az ünnep, szenteste előtt néhány nappal költöztünk Debrecenbe. Nem volt elég nekünk a hurcolkodással járó felfordulás, hozzá jött a számunkra még befejezetlen karácsonyi készülődés, ezért aztán felgyorsultak körülöttünk az események. A legfontosabb volt gyorsan végiggondolni, hogy mindenkinek megvan-e az ajándéka vagy még ki kell találni, meg kell venni és helyzetbe hozni, amikor „jön a Jézuska”! Réti János írása.

Nagyjából mindenkinek választottunk már, de a feleségem két tündéri lányunokájának még nem, így ők a vásárlás végére maradtak. Térben nem, hiszen Debrecenben voltunk, de időben nagyon is. Láttunk már egy-két dolgot jártunkban keltünkben, de dönteni nem tudtunk. Mert erre nem futotta, az meg nem fog nekik tetszeni. De az óra ketyegett, valaminek történni kellett. Nekiindultam az utolsó nagy felderítő rohamnak. A Csapó utcai vásárrész keresgélő nézelődő vevőit, még állva maradt standjait vettem célba, aztán végig a soron a Piac utcáig, majd a másik oldalon vissza, el ne menjek valami mellett, amivel örömöt tudnánk szerezni a lányoknak. Volt sok minden, de semmi nem volt az igazi. Vagy nem fért már a keretbe, vagy a minőség, vagy pedig nem volt elég szép, nem volt divatos, nem ilyen színű kellett volna. Aztán megláttam a két kis kutyát az egyik stand már kiürülő polcának tetején. Ott ültek egymás mellett és kicsit bólogattak. Hogyne bólogattak volna, amikor arra a cselekvésre készítették őket! Igen, jól tetszenek gondolni: azoknak a plüsskutyáknak a „családjából” voltak, illetve maradtak, amelyek a gépkocsik hátsó ablakában bólogattak és már kezdtek egy kicsit kimenni a divatból. Szerencsére még nem egészen, így meg lehetett gondolni a sorsukat. Eljönnek, hogy örömöt szerezzenek két aranyos lánynak, vagy hányódnak, vetődnek tovább a még eladatlan játékok között. Vagy nem tetszenek majd nekik, mert már nincsenek divatban. Ugyan már – miért ne tetszenének nekik? Két aranyos kis kutya és még bólogatnak is! Egy-kettő, meg is lett döntés: jöjjetek kutyusok, két kislány örülni fog nektek! Így lett. Másnap délután már ott bólogattak a karácsonyfa alatt a család ajándékai között. Először kicsit meglepődve nézték őket a lányok, de aztán választottak közülük és mindkettőjüknek lett saját kutyája és mindkét kutyának saját gazdája. Azóta iskolák jöttek, egyetemi évfolyamok mentek, diplomák születtek és vigyázzák a pályájukat. A fővárosban élnek, nem közös háztartásban, hanem mindketten a maguk életét. De a két kutya megvan! Azóta őrzik az egyszer volt karácsony emlékét. Bólogatnak is hozzá.

Címkék#nézőpont
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában