Helyi közélet

2015.11.06. 12:45

Olvasói levél: A stílushoz illő babakocsi

Hajdúszoboszló - <em>Olvastam az újságban, hogy az első gyermekével várandós műsorvezető megkérte kolléganőjét, segítsen neki a legjobb, legtökéletesebb babakocsi kiválasztásában</em>.

Hajdúszoboszló - Olvastam az újságban, hogy az első gyermekével várandós műsorvezető megkérte kolléganőjét, segítsen neki a legjobb, legtökéletesebb babakocsi kiválasztásában.

A két tv-s nagyon körültekintő volt, a várandós mama magasságához, stílusához leginkább illő kocsit megvásárolták, aminek 230-300 ezer forint között van az ára. A műsorvezetők nem azt tartották fontosnak, hogy a születendő gyermek számára melyik kocsi lesz a legjobb, legkényelmesebb, hanem azt, hogy a boldog mama stílusához, magasságához melyik kocsi illik.

Hát itt tartunk a tárgyi javakat imádó világban. Ha a vállalatok a jövőben olyan kocsit gyártanak, amely még jobban illik a műsorvezető stílusához, akkor az édesanya bizonyára lecseréli a több mint 200 ezer forintot érő árut. Ez természetes az elanyagiasult társadalomban, az élet napos oldalán élők számára. A műsorvezetőnek szívből kívánom, hogy a születendő gyermeke nagyobb boldogságot okozzon, mint a magasságához, stílusához illő babakocsi.

De mi van azokkal a nehéz sorsú családokkal, akik a legolcsóbb gyermekkocsit sem tudják megvásárolni, akiknek a mindennapi betevő biztosítása is gondot okoz.

Az Európai Unióban csak hazánk érvényesít olyan jövedelemelosztást, amely elsősorban a magas jövedelemmel rendelkezőket részesíti előnyben. Ezt nem csak az egykulcsos személyi jövedelemadó, hanem a családi adókedvezmény is igazolja, amely elsősorban a magas jövedelemmel rendelkezők számára előnyös. A keresztény értékrend megköveteli, hogy az állam elsősorban az elesetteket segítse, azokat az anyákat, akik nem a stílusukhoz, magasságukhoz illő babakocsit kívánnak vásárolni, hanem szeretnék gyermeküket jobban ellátni a fejlődéshez szükséges javakkal.

- Dr. Takács Imre, Hajdúszoboszló​ -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában