Helyi közélet

2015.11.04. 16:51

A hajánál fogva rángatta ki barátnőjét a taxiból

Hajdúböszörmény, Hajdúhadház - A megye nyomozói vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást, amit két húszéves fiatalember ellen indítottak még 2015 tavaszán. A vádlottak akarata ellenére vittek magukkal egy 17 éves lányt Hajdúhadházra.

Hajdúböszörmény, Hajdúhadház - A megye nyomozói vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást, amit két húszéves fiatalember ellen indítottak még 2015 tavaszán. A vádlottak akarata ellenére vittek magukkal egy 17 éves lányt Hajdúhadházra.

A megyei rendőr-főkapitányság személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt folytatott nyomozást a 20 éves V. Sándor és a szintén 20 éves S. Gábor ellen.

A két gyanúsított 2015. március 24-én délután Hajdúböszörménybe, a Nagy-Bocskai Szőlőskertbe autózott, ahol megvárták, amíg V. Sándor barátnője megérkezik egy taxival.

A két fiatalember a taxi után hajtott, majd miután megelőzték azt, a sofőrt arra kényszerítették, hogy megálljon. V. Sándor a 17 éves sértettet a hajánál fogva rángatta ki az autó hátsó üléséről. Miután akarata ellenére átcibálta a lányt a másik gépjárműhöz, még beverte az áldozat fejét az autó tetejébe, végül belökte őt az ülésre. A lány el tudott menekülni, azonban V. Sándor utolérte, ismét bántalmazni kezdte, és újból visszatuszkolta a járműbe. Ezek után a tettesek a 17 éves sértettel Hajdúhadházra hajtottak.

A taxiban ülő két utas az esetről bejelentést tett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra. A nyomozók azonnal megkezdték az adatgyűjtést a két férfi felkutatása érdekében, amely aznap esete eredményre vezetett. A helyi rendőrök Hajdúhadházon elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helyi lakost, akikkel ott tartózkodott a 17 éves sértett is.

A járőrök a két férfit előállították a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták őket. A rendőrség V. Sándort bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának indítványozására. Az illetékes bíróság 2015. március 27-én a férfival szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Társa, S. Gábor a büntetőeljárás során szabadlábon védekezhetett.

Az ügyben folytatott nyomozást a rendőrség a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában