Helyi közélet

2015.10.30. 11:22

Végignézte a síró gyerek, ahogy az apja összeveri az anyját

Konyár - A berettyóújfalui rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a 29 éves férfit, aki Konyáron bántalmazta volt élettársát.

Konyár - A berettyóújfalui rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a 29 éves férfit, aki Konyáron bántalmazta volt élettársát.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés kísérlete, kiskorú veszélyeztetése, magánlaksértés és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást K. Béla konyári lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. október 28-án 18 óra körül egy férfi átmászott a volt élettársa konyári házának kerítésén, mert be akart menni a közös gyerekükkel a házba. A kopogásra a nő nem nyitott ajtót, ezért a férfi berúgta azt és a gyermekük szeme láttára elkezdte ütni a 24 éves nőt. A sértett lehajolt a gyermekhez, azonban ekkor K. Béla azzal fenyegette meg volt élettárását, hogy megöli, majd ököllel ütni kezdte a nőt, amit a síró gyermek kérésére sem volt hajlandó abbahagyni. A nő hiába akart a szobából kimenni, a 29 éves férfi továbbra is támadóan lépett fel és nem engedte, majd K. Béla a sértett mobiltelefonját is elvette, amiből kiszedte a memóriakártyát, s összetaposta azt. A férfi ezután felszólította volt élettársát, hogy menjenek el egy másik helyre, ahol meg tudják beszélni a problémákat. Ebbe a nő beleegyezett, annak érdekében, hogy így a házból kijuthasson és segítséget tudjon kérni.

Ahogy a gyanúsított és a sértett kilépett a kerti kapun, a nő menekülni kezdett az egyik ismerőséhez. A férfi azonban utolérte volt élettársát, akit a hajánál fogva rángatni kezdett. A nő az ismerőse kerítésébe kapaszkodva próbálta megakadályozni, hogy K. Béla akarata ellenére elvigye. A bántalmazás közben a síró gyermek végig édesanyja közelében akart maradni. A férfi akkor hagyta abba a bántalmazást, amikor a nő ismerőse meglátta, hogy mi történik az utcán, és felszólította K. Bélát, hogy hagyja abba az erőszakoskodást. A 24 éves nő ekkor odaszaladt az ismerőséhez és egy ott tartózkodó helyi férfihez, akik segítettek neki. A 29 éves férfi ezt látva újra meg akarta támadni a nőt, azonban a 34 éves helyi férfi lefogta K. Bélát, majd a veszekedés hallatán oda érkező helyi lakosokkal közösen a bántalmazót elvitték az utcából.

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre mentek, értesítették a mentőszolgálat munkatársait, akik a sértettet kórházba vitték. A körzeti megbízottak eközben megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást K. Béla felkutatása érdekében. A helyi rendőrök a férfit másnap 7 óra 50 perckor Konyáron elfogták, és előállították a Derecskei Rendőrőrsre, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában