Helyi közélet

2015.10.14. 13:43

Drogfogyasztókra csaptak le a rendőrök Nánáson

Hollandiából származható kábítószert találhattak a férfiaknál.

Hollandiából származható kábítószert találhattak a férfiaknál.

Több helyszínen csaptak  le egyszerre drogügybe keveredett férfiakra a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának és közterületi támogató alosztályának rendőrei október 7-én reggel Hajdúnánáson - írja a Zsaru Magazin.

Mint írják, az akció előzményei áprilisig nyúlnak vissza, amikor is egy drogterjesztéssel kapcsolatos bejelentés nyomán indult eljárás a főkapitányság felderítő osztályán. A Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége április 25-én este a 35-ös főúton megállított egy Mercedest és elfogta annak hajdúnánási sofőrjét, a 38 éves Sz. Miklóst. A csomagtartóba elrejtve ugyanis 1,5 kilogramm amfetamint találtak.

Kiss Endre őrnagy, a vizsgálati osztály vezetőjének tájékoztatása szerint a gyanúsított a kihallgatásán elmondta, a drogot a szintén hajdúnánási P. Gergő Imre (24) megbízásából hozta Hollandiából. Hozzátette, háromszor járt az országban, a kábítószert pedig egy Rotterdamban élő magyar férfitől vásárolta.



Sz. Miklós fényképről felismerte P. Gergő Imre sógorát, V. Pétert (39). P. Gergő Imrét még ugyanazon az estén elfogták a rendőrök, mint Sz. Miklóst. A nyomozók a férfi házában, valamint egy általa is használt ingatlanban kábítószergyanús anyagokat, valamint drogterjesztéshez szükséges eszközöket foglaltak le. Utóbbi helyen elfogták a szintén helyi J. Andrást (28), aki a rendőröknek beismerte, hogy év eleje óta rendszeresen értékesített amfetamint, amit P. Gerő Imrétől szerzett be. Ugyancsak rendőrkézre került a hajdúnánási S. Gábor (33) is. V. Pétert a körözése alapján, május 8-án fogták el Debrecenben.

A főkapitányság mind az öt férfi ellen bűnszövetségben, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. Ugyanakkor a rendőrök látóterébe került a debreceni F. Zoltán (29) is, akit április 27-én állítottak elő a főkapitányságon kábítószer birtoklásának gyanújával, de ő szabadlábon védekezik.



Győri László alezredes, a főkapitányság bűnügyi technikai osztály kutyás csoportjának vezetője a lapnak elmondta, a nyomozás során felmerült információk alapján szervezték meg az október 7-i akciót, amely során valamennyi új gyanúsítottnál házkutatást tartottak Gizmóval, a kábítószer-kereső magyar vizslával.

A hajdúnánási B. Attila (22) alsónadrágban nyitott ajtót a rendőröknek és a házkutatáskor beismerte, hogy kábítószert fogyasztott. A nyomozók előállították a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra, ahol a gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A 30 éves T. Tibor és a 33 éves D. Zsolt ugyancsak beismerte a drogfogyasztást, mindhárom férfit kábítószer fogyasztásának vétségével gyanúsítják, de szabadlábon védekezhetnek. Az akció során rajtuk kívül elfogták G. Zoltánt (35) is, aki ellen csekély mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, de ő is szabadlábon védekezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában