Helyi közélet

2015.10.05. 09:25

Álmosdra kirándult az Ibolya utcai suli

Álmosd - Az Ibolya Utcai Általános Iskola átadásának évfordulóját tanítás nélküli munkanappal, kirándulással ünnepelte.

Álmosd - Az Ibolya Utcai Általános Iskola átadásának évfordulóját tanítás nélküli munkanappal, kirándulással ünnepelte.

Bihar gyöngyszemére, Álmosdra utaztak el közel ötszázan. A több mint 1600 lakosú településen 17 helyszínen igyekeztek olyan programokkal, foglalkozásokkal várni a vendégeket, hogy ezen a napon mindenki jól érezze magát. A település határában a Bocskai – csata emlékművénél koszorúzással kezdődött a kirándulás. Itt kapták meg Zoé, egy rászoruló kislány hozzátartozói azokat az egy hónap alatt összegyűjtött műanyagkupakokat, amivel gyógykezeléséhez tudnak segítséget nyújtani.

Ezt követően minden osztály eljutott Kölcsey Ferenc egykori lakóházához. Emléktábláját megkoszorúzták. Ismerkedhettek a kovácsmesterséggel, a méhészkedés, tormatermesztés fortélyaival. A Post-mail múzeumban feladhatták kreatív alkotásaikat. Joseph Kádár múzeumában a gyerekek nonfiguratív képeket készíthettek.

Munka a portán

A fiúk törhettek kukoricát, behordhatták a góréba, a lányok morzsolhatták. A helyi iskola igazgatójának portáján még lóra is pattanhattak a legbátrabbak. Pikó Sándor alkotóművész a 2014-es virágkarnevál győztes álmosdi virágkocsija elkészítésének titkait ismertette meg a tanulókkal. A nagyobb lányok kézműves foglalkozáson csodaszép virágokat készítettek. A legkisebbeket pedig egy alapítvány által gyönyörűen felújított egykori kúria látta egy-egy órára vendégül. Voltak, akik feljuthattak a református templom tornyába is, mások emlékkoszorút vittek a névtelen hajdú szobrára. Több osztály a tehenészetet látogatta meg. Délben mindenki finom ebédet kapott. A kirándulás a Miskolczy kúria arborétumi parkjában az ibolyások színjátszó szakkörének előadásával zárult. Erre az előadásra meghívták a helyi általános iskola tanulóit is. Az eseményt záró közös éneklés után rengeteg élménnyel gazdagodva indult útnak a tizenegy autóbusz Debrecen felé.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában