Helyi közélet

2015.10.25. 09:03

A nevetés a legjobb gyógyszer? Kiderül a Kölcseyben!

Debrecen - Amin kacagsz, azt már félig le is győzted. Csakhogy…

Debrecen - Amin kacagsz, azt már félig le is győzted. Csakhogy…

A nevetés a testet és a lelket is gyógyítja, ezért napi rendszerességgel kéne valami mókásat olvasni, egy vicces filmet megnézni, vagy megtalálni annak a módját, hogy tudjunk egy jót nevetni. Ezt az élményt kínálja Anat Gov izraeli írónő önéletrajzi ihletésű zenés darabja, a Happy Ending. Az Orlai Produkció újabb színházi csemegéje Hernádi Judit, Fekete Ernő és Hegyi Barbara főszereplésével november 17-én, este 7-től látható a Kölcsey Központ nagytermében.

Amin nevetsz, azt már félig le is győzted. Régi igazság, csak roppant nehéz megtenni. Pláne, ha hirtelen kiderül rólad, hogy rákos vagy. Sokak számára sajnos ismerős szituáció. Viszont a harc, hogy ki mennyire tud a rettegett betegséggel szembenézni, harcolni, kinevetni, ha kell, az már kevésbé. Talán ezért is gondolják sokan, hogy bátorság kell ahhoz, hogy megnézzék ezt a darabot. Valóban így van: fontos küldetés, hogy látható-hallható közelségbe hozza azt a betegséget, amelyről még mindig tabunak számít beszélni. A történetben Talia Roth (Hernádi Judit), a népszerű, körülrajongott színésznő kemoterápiára vonul be a kórházba. Újonc, aki még maga előtt is tagadja, hogy nagy bajban (is) lehet. A kórteremben fekvő sortársak, gyakorlott kemósok (Hegyi Barbara, Bánfalvi Eszter, Bertalan Ágnes) különböző karaktereket jelenítenek meg, kitűnő alakításban. Anat Gov segíteni akart a mindenkori sorstársainak, ahogy a szereplői is egymásnak: amikor valamelyik feladná a küzdelmet, mindig akad betegtárs, aki lelket önt bele – akár keserű akasztófahumorral is. Az írónő nem beszél mellé: az életért és évekért folyó kitartó küzdelemre biztat, de „kimondja” azt is, hogy végső soron mindig rajtunk múlik, milyen finálé legyen a végén.

HBN


Időpont, hely: 2015. november 17., kedd, 19.00, Kölcsey Központ, nagyterem. Belépő: 3400 Ft, 3900 Ft.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában