Helyi közélet

2015.08.26. 13:57

Száguldoznak és bömböltetik a járműveket a debreceni utakon

Debrecen - Zajos és szabálytalankodó járművekre panaszkodott olvasónk.

Debrecen - Zajos és szabálytalankodó járművekre panaszkodott olvasónk.Száguldozó, járműveiket bömböltető, a hosszú, széles városi utakon „versenyeket” rendező motorosokra panaszkodik egy Füredi úti olvasónk; információink szerint a Böszörményi út, a Derék utca és a Mikepércsi út lakói is rendre hasonló problémákkal találkoznak.

Lámpától lámpáig

Idézet olvasónk leveléből: „A Füredi úton lakunk, a gyors­étterem és a söröző közötti szakaszon. 13 éve költöztem ide, akkoriban ez a környék nagyon jónak számított, a forgalmas út ellenére nem volt vészes itt élni. Mostanra azonban hangos változások történtek, főképp a nemtörődömség és a feltűnési viszketegség miatt, ahogy az emberek kicsit könnyebben hozzájutnak a sportmotorokhoz és az »olcsó« németországi hangos autók tömkelegéhez.

Megjelentek a motorbőgető, lámpától-lámpáig gyorsulgató motorosok iszonyatos »s*ggrakétáikkal«. Nem lenne gond, ha szépen, nyugodtan közlekednének és az autópályán száguldoznának. De szerencsétlenségemre ezen a szép, egyenes úton, lámpától lámpáig játszanak »Halálos iramban«-t. A lámpánál bőgetés és folyamatosan pörgetett motorok jellemzik a mindennapjainkat éjjel és nappal. Némely esetben valószínűleg gyorsulási versenyeket is tartanak, amire ideális számukra a jól belátható, egyenes út. Mindez olyan hangos, hogy elviselhetetlen még zárt ablak mellett is, ráadásul nyáron még be sem zárhatjuk…

Szerintem van megoldás: traffipaxot kellene szerelni a Füredi úti lámpákba, ami kedvét szegné a száguldozóknak és nagy összeget hozhatna a költségvetésbe is.

Több lámpa

Megkerestük a rendőrséget az után érdeklődve, mennyi bejelentést kapnak hasonló esetekről és mit tesznek a megoldás érdekében.

Motorkerékpárral kapcsolatos gyorshajtásról Debrecenben az elmúlt időszakban a Boróka utcáról kaptunk bejelentést. Ez konkrét motorkerékpárosra vonatkozott. Általánosságban természetesen a Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya is tisztában van az olvasó által panaszoltakkal. Az éjszakai sebesség-ellenőrzések vonatkozásában a parancsnokok felhívták az állomány figyelmét, hogy a motorkerékpárosok által elkövetett szabálysértéseket dokumentálják.

A városunkban korábban jelentkező – nagy hanghatással járó – illegális gyorsulási versenyek megelőzése érdekében a rendőrkapitányság külön feladattervet dolgozott ki. Ezen cselekmény megakadályozása érdekében az út fenntartója több közúti jelzőlámpát (például a Mikepércsi úton) is működtet az éjszakai órákban is” – tudatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. Hozzátették: a debreceni rendőrök rendszeresen végeznek ellen­őrzéseket a város útjain és fel fognak lépni a szabálysértőkkel szemben. Azt is írták, sebességtúllépés miatt csak abban az esetben van lehetőség eljárni, ha erről hiteles mérőeszközzel képfelvételt készítettek.

HBN–SZT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában