Helyi közélet

2015.07.16. 16:26

Gyermekbirodalom épül Tamásipusztán

Nyíradony-Tamásipuszta - A komplexum a térség élményturizmusát kívánja növelni.

Nyíradony-Tamásipuszta - A komplexum a térség élményturizmusát kívánja növelni.

A már egészen előrehaladott készültségben lévő, „csúcskategóriás” gyógyhotel mellett lévő Dél-nyírségi Szabadidő- és Kalandpark épületére is felkerült a bokréta Nyíradony-Tamásipusztán csütörtökön.

Minden évszakban

A több, mint 726 millió forint összköltségű fejlesztési program megvalósítására a debreceni Boros József vállalkozó érdekeltségében lévő CORNER-ING Kft. 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A négy évszakon át használható kalandpark a gyerekek birodalma lesz, téli-nyári sípálya, íjász- és lézerharc-pálya, pihenőtó szegélyezi majd a szabadidőközpontot, amelyben étterem, mozi és megszámlálhatatlan beltéri játék is helyet kap.

Berki Judit, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője nem bejáratott turisztikai desztinációnak nevezte a térséget, abban kell sikeresen működnie az új beruházásnak. Kondásné Erdei Mária, Nyíradony polgármestere is kiemelte a tamáspusztai dombos terület csodás fejlődését, amelynek környékén újra fiókkönyvtár nyílik, hogy feléledjen a régi közösségi élet. – Nagy köszönet jár a beruházóknak – fogalmazott –, nagyon várják a helyiek is, akik közül többen szakácsképzőbe is beiratkoztak az új munkahelyek reményében – mondta.

Boros József szerint, bár picit csúszásban vannak, 2-3 hónap múlva már közösen csúszkálhatunk a gyerekekkel a komplexum pályáin. Vidámparki érzésre készülhetnek a gyerekek, hiszen hajó, vár, 430 négyzetméternyi zárt játszóház is várja őket sok egyéb között október végére.

HBN​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában