Helyi közélet

2015.06.02. 15:10

Megismerjük a betűk mögötti embert

Szóval, dallal, tánccal, játékkal erősítik: „Olvasni arany!”

Szóval, dallal, tánccal, játékkal erősítik: „Olvasni arany!”

Debrecen - „A nyolc évtizedes múltú kulturális rendezvény célja, hogy az olvasók személyesen találkozhassanak az írókkal. Megismerve őket megérezhetik, hogy nem csupán kereskedelmi terméket, hanem élményt vásárolnak egy-egy könyv megvételével” – fogalmazott Szirák Péter irodalomtörténész, a 86. Ünnepi Könyvhét és a 14. Gyermekkönyvnapok kurátora az esemény beharangozóján.

– Az országos program nyitányát beelőzve, egy ráhangoló nappal indul az ünnep a cívisvárosban, ahol Böjte Csaba délelőtti iskolai látogatásai után délután négytől a Kölcsey Központban mesél új, jótékony céllal árusított könyvéről – mondta Gábor-Tóth Ildikó, Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. programszervezője. – A Könyvutcát az esemény díszvendége, Oravecz Imre nyitja meg csütörtökön délután négy órától a Csapó utcai sétálóövezetben. A Kossuth-díjas író, költő, műfordító három órával később a Kölcsey Központban avatja be az Szajla én vagyok című alkotása „titkaiba” az érdeklődőket, akik Szabó T. Annával, Dragomán Györggyel és Kollár Árpáddal is találkozhatnak a június 8-ig tartó rendezvény – folytatta.

A nemes tradíció ápolói a kezdetektől törekedtek arra, hogy a könyvírás és könyvkiadás ünnepét a társművészetek szépségével színesítsék. Debrecenben több helyszínen papírszínházi előadások, koncertek, zenés irodalmi estek, könyves játékok erősítik az idei szlogent: „Olvasni arany!”

HBN–HABE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában