Helyi közélet

2015.06.04. 16:42

Küldjön hírt! - A debreceni Subicz Gábor nyerte Koppenhágában a nemzetközi zeneszerző versenyt

Debrecen - <em>2015. június elsején volt annak az „Európai Bigband Zeneszerző Verseny”-nek a döntője, ahol a többfordulós, kieséses verseny döntőjén az első négy helyre jelölt zeneszerzők műveit mutatták be a zenekarok.

Debrecen - 2015. június elsején volt annak az „Európai Bigband Zeneszerző Verseny”-nek a döntője, ahol a többfordulós, kieséses verseny döntőjén az első négy helyre jelölt zeneszerzők műveit mutatták be a zenekarok.

Subicz Gábor, Kasper Bai (dán), Jeppe Gram (dán) és Emiliano Sampaio (brazil) produkciója hangozhatott el, az előírt téma a dán zeneszerző, Nielsen zenéjének megidézése volt. A győztes zenemű kórusra és bigband zenekarra íródott, melyet a zsűri különösen értékesnek talált.

A koncerten Subicz Gábor utolsónak játszott, győztes zeneművének címe: "One Piece bigband". A zsűri szerint mind a négy kompozíció szép, jól kialakított, egyedi alkotás, és méltó volt a dobogóra, de Subicz Gábor alkotása különösen kitűnt közülük zenei ötleteivel, igényességével.

- Palotai Erzsébet -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában