Helyi közélet

2015.06.19. 13:36

Dühkitörésből gyilkolhatta meg családját az apa

Balmazújváros - A legbrutálisabb módszerrel végezte ki két gyermekét és feleségét az újvárosi családirtó. <p style="margin-bottom: 0cm;">

Balmazújváros - A legbrutálisabb módszerrel végezte ki két gyermekét és feleségét az újvárosi családirtó.

Dr. Bilkei Pál kriminálpszichológus szerint az, hogy a férfi kisbaltával öldökölt arra utal, hogy nem előre kitervelten, hanem dühkitörésből ölt. – Egy olyan mértékű indulati roham kerítette uralmába ami alatt az egész családjával végzett. Ugyanakkor a baltával végzett gyilkosságok a legkegyetlenebbek, hiszen a csapások a fejet érik, ami a mészárló szeme láttára roncsolódik – magyarázta a szakember. Hozzátette, azt egyelőre nem tudni, mi váltotta ki az indulatot, de a gyilkosságsorozat után rádöbbenhetett, mit tett és önmaga büntetésére akasztotta fel magát.

Lehettek jelek

A kriminálpszichológus úgy véli, a család környezetében élőknek észre kellett volna venniük, hogy valami nincs rendben. – Az édesapának valószínű, hogy pszichiátriai problémái lehettek, amit a környéken élők is észlelhettek, csakhogy azt tapasztalom, a legtöbben, még ha tudnak is valamit, inkább félrefordítják a fejüket – hangsúlyozta Dr. Bilkei Pál. Megjegyezte, már nem létezik olyan összetartó közösség, amely tagjai segítenek egymásnak és a bajba jutott környezetében élők inkább úgy tesznek, mintha nem tudnának semmiről, ezzel pedig önmagukat mentik attól, hogy belekeveredjenek egy esetleges konfliktusba.

Legtöbbször baltával

Bakator Krisztián, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Alosztály vezetője nemrégiben arról nyilatkozott a Naplónak, a megyében éves szinten hat-nyolc befejezett gyilkosság történik.



A nyomozó akkor kiemelte, az elkövetők legtöbbször baltát vagy valamilyen szúró-, vágóeszközt használnak a gyilkosságok pedig nagyrészben családtagok, ismerősök hosszan elnyúló konfliktusának következményei, az emberölés ezekben az esetekben sokszor nem előre kitervelt. Bakator Krisztián hangsúlyozta, az erős felindulásnak rögtönös szándékból kell fakadnia és méltányolható okának kell lennie.

HBN – SzM

Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van,

hívja mobilról is a

116-123

ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában