Helyi közélet

2015.04.17. 14:09

Újul a Református Kollégium

Debrecen - A Debreceni Református Hittudományi Egyetem kap helyet a Darabos utcai szárnyban.

Debrecen - A Debreceni Református Hittudományi Egyetem kap helyet a Darabos utcai szárnyban.

Állványok takarják mostanában a Református Kollégium Darabos utcai szárnyát. Buzás Borbála, a Tiszántúli Református Egyházkerület sajtóreferense arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy jelenleg a kollégium oktatási intézményeit érintő felújítási munkálatok második üteme zajlik ott. (Először a kollégium Füvészkert utcai épületrészében folyt ilyen munka.) A Darabos utcai részen a Debreceni Református Hittudományi Egyetem kap helyet. A munkálatok összesen 7055 négyzetméternyi területre terjednek ki.

Teljes körűen

A felújítás során minden megújul, így az irodák, a tantermek, a folyosók és az illemhelyek is. Újjáépítik a tetőt, új burkolatokat raknak le, és korszerűsítik az épület teljes gépészetét, elektromos hálózatát, tűzvédelmét. Re­noválják a homlokzatot, valamint megoldják az akadálymentesítést. Szintén a második ütemben valósul meg a Füvészkert utca 2. szám alatti épület felújítása, átalakítása, ahol az egyházkerület gyűjteményei, levéltára és az egyetemi szakkönyvtár kap helyet.

Ez a beruházás 2083 négyzetméternyi területet érint és hasonló munkálatokat végez el a kivitelező Hunép Universal Zrt., mint a kollégium négyszög épületében. A tavaly augusztusban megkezdett és a tervek szerint idén augusztusban befejeződő két beruházás összesen mintegy 2,5 milliárd forintba kerül, melyhez a pénzt a magyar állam biztosítja – közölte Buzás Borbála, a Tiszántúli Református Egyházkerület sajtóreferense.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában