Helyi közélet

2015.04.21. 11:46

Sok autós félti a családi négykerekűt

Debrecen - Az átlagdíj csökkenése miatt, idősebb autókra is egyre többen kötnek casco-biztosítást.

Debrecen - Az átlagdíj csökkenése miatt, idősebb autókra is egyre többen kötnek casco-biztosítást.

A válság nem vetette vissza a casco-szerződések számát, és 2008 óta olyan jelentősen csökkent az ilyen biztosítások átlagdíja, hogy ma már érdemes idősebb autókra is, teljeskörű cascót kötni - derül ki két biztosító vizsgálatából.

Kárgyakoriság

A Magyar Biztosítók Szövetsége adataiból kitűnik, hogy az elmúlt hét évben bő 10 ezerrel, 810 ezerre növekedett a casco-szerződést kötő autósok száma. Ez a teljes személygépkocsi állomány mintegy 20 százalékát teszi ki. Amíg az egy szerződésre jutó éves átlagdíj 2007-ben 121 ezer, addig tavaly már csak 77 ezer 500 forint volt. Tavaly az egyik érintett biztosítónál kötött casco-szerződések 58 százalékát a legalább 7 esztendős autókra kötötték, míg ugyanez az érték a válság előtt a 7 százalékot sem érte el. Amíg 2007-ben a 3 éves vagy annál fiatalabb autók tették ki az új állomány 72 százalékát, 2014-ben csak minden hatodik szerződés érintette ezt a csoportot - áll a biztosító közleményében. Az idősebb autókra kötött casco-biztosítások növekedését indokolja az is, hogy ebben a körben jelentősen csökken a kárgyakoriság, így kedvezőbb díjjal lehet azokat biztosítani.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában