Helyi közélet

2015.04.07. 07:33

Megtalálni az élet valódi értelmét

Debrecen - Pál apostol a múlt eltemetésének, az új élet kezdésének nevezte.

Debrecen - Pál apostol a múlt eltemetésének, az új élet kezdésének nevezte.

A Szent Anna székesegyházban a húsvét vasárnapi szentmisén az énekek és tanítások elhangzása után Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöke köszöntötte a római katolikus híveket. „Húsvétkor az emberiség üdvösségének születését hirdetjük. A föltámadt Krisztussal való találkozás adta meg a lökést az apostoloknak, hogy elinduljanak, s hirdessék az igét, ebből alakulhatott meg az egyház” – fogalmazott.

Elmondta, Pál apostol a keresztséget a múlt eltemetésének, valamint egy új élet kezdésének nevezte. „Bár legtöbbünk még kisgyermekként keresztelkedett meg, ez nem baj, hiszen lelkünkben ott hordozzuk a keresztségben kapott jelet, amely azt fejezi ki, hogy Istenhez tartozunk. Ez egy olyan, szavakkal csak igen nehezen kifejezhető ajándék, amelynek forrása és célja is az Isten. Az isteni kinyilatkoztatások felidézésének lényege, hogy belefoglaljuk mindennapi életünkbe, s ezáltal megtalálhatjuk létünk valódi értelmét” – emelte ki Bosák Nándor.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában