Helyi közélet

2015.04.19. 10:39

Kötőjel: Még hogy dugó

<em>Közmédiánk, különösen a Kossuth Rádió minden reggel, kimerítő részletességgel tájékoztatja hallgatóit a budapesti közlekedés pillanatnyi helyzetéről</em>. <strong>Réti János írása</strong>.

Közmédiánk, különösen a Kossuth Rádió minden reggel, kimerítő részletességgel tájékoztatja hallgatóit a budapesti közlekedés pillanatnyi helyzetérőlRéti János írása.Hogy mit kell elkerülni, merre ne menjenek az arra járók baleseti helyszínelés, útjavítás, bombariadó vagy ilyesmi miatt, majd felsorolják a kerülési lehetőségeket. Fontos és pontos információk. De arra nem emlékszem, hogy elhangzott volna olyan, hogy például Szegeden halászlé öntötte el a Tisza partot, tehát nem árt elkerülni. Vagy: Miskolc belvárosában váratlanul kinőtt egy hegy, ezért, aki teheti, ne menjen arra! Nem, ilyen nincs, csak olyasmi, hogy a Népszínház utca és … kereszteződésénél kicsit lassult a forgalom, mert egy idős néni most megy át a túloldalra. Kicsit lassan. Hát persze, meg azt, hogy hol mindenhol lehet kisebb nagyobb dugóra számítani?

A minap a Kenézy Kórházban jártam – kontrollon – így a Főnix Csarnoktól át, meg visszabuszoztam a várost. Nem kellett sok idő hozzá, hogy feltűnjön, a Bartók Béla úton, a városközpont felé alig megy a sorunk. Nagyjából autónként állunk meg egy autónyira, a Kenézyben kisebb ambuláns műtétet már meg is csináltak azalatt, amíg mi a Csemete utcához értünk. Aztán jött a Csapó utca, mint feladvány, ami érezhetően nem kis feladatot jelentett a gépkocsink vezetőjének. Érezni lehetett a vezetési stílusának változásán, hogy közeledik a nagy káosz-központ, az Árpád tér. Olyan két éve hallani lehetett – azt beszélték –, hogy körforgalom épül oda, a nem is tudom hány kereszteződést feloldandó, mert ott egymásba kereszteződnek a kereszteződések. Már el fog készülni a templom, amikor körforgalomnak, még nyoma nem lesz egy közmunkás műszakra való földmozgatás se. Hja, kérem az infrastruktúra kiemelten fontos dolog, csak nehéz hozzálátni a fejlesztéshez.

De majd elér hozzánk az olimpia és Debrecen kérhet például akár atlétikai versenyt is. Mert amikorra a troli a Bercsényi utcától az Árpád téren át eléri a Kassai út sarkát, annyi idő alatt a tér körül lemegy a 400-gát döntője. Úgyhogy ne dugózzanak a pesti médiások, mert mit kezdjünk mi a Clark Ádám térrel, meg a Rákóczi úttal, amikor, ha nincs szerencsénk, a kórháztól eljutni, mondjuk a Kemény Zsigmond utcáig fél délelőtt. A kérdés csak az, hogy melyik fele?

- Réti János -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában