Helyi közélet

2015.04.28. 09:25

Kezdhetik építeni az M35-ös folytatását

Hajdú-Bihar - 2016-ban kezdődik és 2018-ban befejeződik az M35-ös autópálya Berettyóújfaluig tartó szakaszának építése.

Hajdú-Bihar - 2016-ban kezdődik és 2018-ban befejeződik az M35-ös autópálya Berettyóújfaluig tartó szakaszának építése.

Az M35 folytatásához szükséges építési engedélyek mindegyike jogerős és rendelkezésre áll, a legutóbbi a napokban érkezett meg, tehát kezdődhet a sztráda építése – tájékoztatta a Naplót Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár, majd hozzátette: jelenleg területszerzés folyik, az első ütem régészeti munkái rövidesen elkezdődnek.

Az M35 új szakasza a 4-es főútig már meglévő sztrádától indulva, Debrecent és Derecskét nyugatról megkerülve, Berettyóújfalutól északnyugatra csatlakozik az M4-es autópályához. A gyorsforgalmi összeköttetés még ebben a ciklusban létrejön Debrecen és Nagykerekinél az országhatár között, valamint a beruházásnak köszönhetően a debreceni repülőtér magas színvonalú közúti összeköttetést kap.

Az M35-ös autópálya kivitelezése két ütemben valósul meg. Az első a 4. számú főúttól a Debrecen déli elkerülőig, a második onnan az M4-ig tart. A munkálatok a jövő évben megkezdődnek, és 2018-ra befejeződnek a teljes, 26 kilométeres szakaszon. A tervezett nettó 60 milliárd forintos költségvetés 85 százalékát uniós támogatás, 15 százalékát hazai forrás fedezi.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában