Helyi közélet

2015.04.07. 16:03

Jegyzet: Áramszüret?

<em>Magyarország, mit tagadjuk, nem tiszta Amerika. Amelynek olykor rossz és néha jó oldalát bőrünkön érezzük. Mi több, egy nemsokára esedékes, s akár világszenzációvá váló termékbemutató akár nyomatékosíthatja bennünk a két ország közti jelenlegi különbözőségeket</em>. <strong>T. Szűcs József jegyzete</strong>.

Magyarország, mit tagadjuk, nem tiszta Amerika. Amelynek olykor rossz és néha jó oldalát bőrünkön érezzük. Mi több, egy nemsokára esedékes, s akár világszenzációvá váló termékbemutató akár nyomatékosíthatja bennünk a két ország közti jelenlegi különbözőségeketT. Szűcs József jegyzete.

A zseniális feltaláló, a Tesla nevét választó amerikai autógyár, amely szakemberek szerint a világ legnépszerűbb elektromos autóit gyártja, ugyanis bejelentette, hogy forradalmi találmánnyal készül meglepni a világot. Mégpedig olyan napelem rendszerrel avagy házi naperőművel, amely teljes egészében képes lesz ellátni az adott, akár amerikai fogyasztású családi lakokat. Merthogy a cég „célul tűzte ki az otthonok áramellátásának és energiatárolásának forradalmasítását”.

Várom tehát a májust, illetve április utolsó napját. Ekkor szándékoznak ugyanis fellebbenteni a fátylat az akár egész életvitelü(n)ket megváltoztató áramforrásról. Kaliforniában, ahol tesztelték a „szedd magad(nak)” az áramot berendezés prototípusait, persze jóval több a napfény. Ám azért nagy átlagban nálunk is elég szépecskén süt le ránk ahhoz, hogy szemet hunyjunk eme tény fölött.

Ahhoz mindenesetre eleget, hogy a szóban forgó és a hozzá hasonló találmányok, kísérletek felvessék azt a kérdést, amikor az ország hosszú távú áramellátása kerül szóba, hogy vajon tényleg muszáj-e nekünk Paksban, s szinte kizárólag Paksban gondolkodnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában