Helyi közélet

2015.04.15. 14:48

Fussunk a vakvezetőkért!

Debrecen - Az országban élő mintegy 20 ezer vak emberből legfeljebb 120-nak van segítőkutyája.

Debrecen - Az országban élő mintegy 20 ezer vak emberből legfeljebb 120-nak van segítőkutyája.Hiánypótló tevékenységet végez a Hajdúsági Vakvezető- és Segítőkutya Képzésért Alapítvány, ahol már 2008 óta azon munkálkodnak, hogy minél több vak embertársunk kapjon segítségül életének gördülékenyebbé és biztonságosabbá tételéhez professzionálisan felkészített négylábút. A szervezet idén is megrendezi a vakvezető kutyák világnapja alkalmából az immár hagyományos „Fuss a vakvezető kutyákért!” című közösségi eseményét, ahol az érdeklődők egyrészt megismerhetik az alapítvány munkáját, másrészt a közös futással segíthetnek felhívni a figyelmet a vakvezető kutyák támogatására. Egy-egy ilyen négylábú segítő képzése ugyanis 1,8-2 millió forintba kerül, mivel kölyök korától kezdve erre a feladatra kell tréningezni, s körülbelül 2 éves korára lesz gazdához adható.

Az április 25-i rendezvényen a futáson kívül kézműves foglalkozások és interaktív bemutatók is várják az érdeklődőket, akiket szombaton 9 óra 45-től várnak a szervezők a TEVA és a Köztemető közötti területre (az Oxigén Kupa erdei futóverseny helyszínén).

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában