Helyi közélet

2015.04.17. 12:52

Fókuszban az őszinteség

Debrecen - A boldog párkapcsolat és az őszinte élet a témája Csernus Imre pszichiáter következő debreceni előadásának.

Debrecen - A boldog párkapcsolat és az őszinte élet a témája Csernus Imre pszichiáter következő debreceni előadásának.

Csernus Imre pszichiáter április 21-én kedden, 19 órakor érkezik a Lovardába.

A nő és A férfi című könyveiben már alaposan megvizsgálta az ország egyik legismertebb pszichodokija mindkét nem tulajdonságait, gyengeségeit, viselkedésjegyeit, most azonban „összeereszti” a feleket, ezúttal a párkapcsolatok kerülnek terítékre.

Csernus Imre szerint mindenki boldog akar lenni, ehhez azonban őszintének kell lenni – magunkkal és a másikkal egyaránt. A konfliktusok okait csak őszinteséggel lehet megtalálni, ha ez nem történik meg, ha az ember hazudik magának, akkor csak szaporodni fognak a problémái, ráadásul a konfliktusok az önbizalom csökkenéséhez vezetnek, ami nem kedvez a boldogságnak, sem egyedül, sem párkapcsolatban.

Az előadásai alatt Csernus Imre előszeretettel megy a közönség közé, eltűnik a távolság a nézők és a főszereplő között. A résztvevők közül néhányat általában meg is szólít a pszichiáter, akikkel a témát illető beszélgetésbe kezd. A szakember szerint ez sokkal életszerűbb, mint a folyamatos szövegelés, ráadásul az a probléma, amire rákérdez, és a rá adott válaszok így jobban megmaradnak a hallgatóság fejében.

HBN–SZL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában