Helyi közélet

2015.04.07. 16:29

Bort kért, majd szúrt a nő – jogerősen elítélték

Debrecen - A szerencsén múlt, hogy nem okozott súlyos sérülést a vádlott.

Debrecen - A szerencsén múlt, hogy nem okozott súlyos sérülést a vádlott.Két évről 3 év 6 hónapra súlyosította a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa R. Gyuláné börtönbüntetését testi sértés bűntettének kísérlete miatt. Egyebekben a Debreceni Törvényszék elsőfokú ítéletét helybenhagyta hétfői döntésével. A vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a nő 2012 májusában, Debrecenben a MÁV-állomás előtti parkban tartózkodott testvérével, annak élettársával, illetve G. R. J. sértettel és annak élettársával. R. Gyuláné már erősen ittas állapotban volt. A sértett a nála lévő bort itta, amikor a vádlott italt kért tőle, előbbi azonban az asszony ittassága miatt nem akart neki adni, ahogyan a boros flakont sem adta oda, amikor a vádlott el akarta azt venni a férfitól. Ekkor R. Gyuláné a táskájából elővett egy kést, és azzal nagy erővel a sértett hasa irányába szúrt. A kés eltalálta a sértett nadrágján lévő övcsatot, így az felfogta a szúrást. A vádlott ezután a késsel a sértettet a bal szeme fölött, a homloka tájékánál megsebesítette, majd elszaladt a közeli presszó felé.

A társaság értesítette a rendőrséget és a közelben található biztonsági embereket. A rendőrök a vádlottat előállították. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. R. Gyuláné tagadta a bűncselekmény elkövetését. A Debreceni Ítélőtábla döntése jogerős.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában