Helyi közélet

2015.03.24. 14:39

Szerinted mi hiányzik Debrecenből?

Debrecen - Tessék szabadjára engedni a fantáziát! Hullámvasút? Tengerpart? Forma 1-es pálya? Felhőkarcoló? Egy gigantikus ugrálóvár? Még több iskola? Jobb minőségű buszok? Mondja el és talán magvalósul!

Debrecen - Tessék szabadjára engedni a fantáziát! Hullámvasút? Tengerpart? Forma 1-es pálya? Felhőkarcoló? Egy gigantikus ugrálóvár? Még több iskola? Jobb minőségű buszok? Mondja el és talán magvalósul!

Attila: "Éjszakai tömegközlekedés!"

Roland: "Normális minőségű úthálózat!!!!!"

Gyula: "univerzális balhé és zárcsökkentés"

Gyöngyi: "Egy jó vidámpark.."

Evelin: "Egy felújított, korszerűsített vidámpark"

Évi: "Egy vidámpark! Most már Pestre se lehet menni, legalább Debrecenben épülhetne egy ilyen adrenalin szintemelőt hely! :)"

a7x:_*#@&: "Szerintem kellene egy normális strand, egy sokkal jobb fesztivál mint a Campus. Főnixbe hívhatnának külföldi híres dj-ket , együtteseket. Szükség lenne jobban fizető munkahelyekre, gyárakra. Közlekedésben minden szempontból lehetne mit fejlődni, egy példa a sámsoni út reggel 7 óra körül és délután 5 körül. A buszok minőségével nincs gond, teljesen megfelelő az Ikarus csodák után, inkább úgy vélem a menetrendeken lehetne mit javítani. Így hirtelen ennyi jutott az eszembe. :)"

Ferenc: "Megfelelő utak"

Endre: "Egy utcai versenypályát eltudnék képzelni Debrecenbe, ami több különböző versenynek adna otthont. Az állatkertet és a vidámparkot bezáratnám és a helyére egy kalandparkot hoznék létre, valami egyedi ötlettel. Az állatkerti állatokat pedig Nyíregyházára költöztetném, hisz ott jobb dolguk lenne, mint itt a stadion mellett. "

Norbi: ""Új és jobb vidámpark :D""

Tomi: "Egy jó vidámpark és jó utak"

Isten: "Szeretet"

Ercsa: "Egy nagy strand ami vonzaná az embereket !"

László: "Egy gyors villamosjárat hiányzik. Olyan lassan járnak a villamosok mint a tetű. A zöld lámpánál sem mennek át, megvárják a következőt. Ha ilyen bő a menetidő, miért nem rövidítik. Végül is azért szállunk villamosra, hogy gyorsan célhoz érjünk. Azt mondja a villamosvezető a menetrend szerint kell járni. Hát ez a menetrend rossz, valami analfabéta állította össze. Elég lenne szabályozni, hogy mikor induljanak a járatok a végállomásokról (Nagyállomás - Egyetem)."

Edit: "Jó utak, jobb tömegközlekedés, játszóterek, minőségi fürdő és uszoda, vidámpark."

Facebook: "Európai útburkolat!!! "

wedf: "Tisztaság és csend, tavasztól őszig a terek-parkok tele vannak részeg hajléktalannal."

Kock Alada: "Számítógépes Lanterem!"

Zeynep: "Normális sínpálya a Nagyállomás - Egyetem vonalon és több járat a Dobozi lakótelep felé :)"

saca: "Eltudnák képzelni egy pár felhőkarcolót"

Csaba: "Egy igazi irodalmi kávéház"

Péter: "Jobb mentalítás,folyó,tó,hegy,"

Koma: "Egy új modern vidám és/vagy kalandpark jó lenne! Normális strand a Nagyerdei strand helyén. Debrecen közvetlen közelében az egyik víztározóból (pl.: Fancsika I. víztározó) vízi élményparkot létrehozni, közvetlen környezetében szálláshelyekkel, éttermekkel, sétányokkal, parkosított rendezett terekkel és mellette új lakóövezet is tervezhető lenne. ... Interaktív múzeumok pl.: Közlekedési, Katonai) Testvérvárosok háza, ahol állandó és időközi kiállítások is megtalálhatóak lennének."

Rezső: "Szerintem olyan lokálpatriótàk kellenének a városvezetésbe,akik szívügyükként foglalkoznak Debrecen sorsával,tekintettel a strandfürdő felújításával,az utak jobbá tételével,a közlekedési làmpák összehangolásával,vagy a közbiztonsággal,de még sorolhatnám,de nem teszem mert elèg pesszimista vagyok ezen a téren!"

László: "Munkahelyek + Normális fizetés."

anulu: "Penész nélküli lakások"

szabina: "forma1 és a barátom"

Ferenc: "Az önmagukra és környezetükre igényes lakók."

lui: "Vízisport lehetőség, drotkötelpálya, hajó vontatás, van a környéken rengeteg állóvíz de mindenhol csak a botot let lógatni... beteg dolog! Sörözni a vízparton nulla mozgással ez kell, de valami kulturált szórakozás aminek van aportértéke is...."

János: "Kerékpárút a keleti városrésztől a belvárosig, új munkahelyek. belvízelvezetés, elkerülő körgyűrű teljes kiépítése "

kampókéz: "felhőkarcoló"

Pista: "Szerintem még kéne vagy 2 stadion mert le zárják a szektorokat és állva kell nézni a mecset"

Viki: "Egy szép strand a Nagyerdőn. Játszótér a Kerekestelepen, mert, hogy ott nincs semmi. Több csuklós busz kéne, mert kevés az a negyven."

Andi: "Egy jó vidámpark."

Zita: "Legfőképp,munkahelyek!És utánna jöhet a szórakozás!bármi újdonság;strand,bobpalya;vidámpark stb."

döncös: "több szervezett motoros találkozók és felvonulások"

István: több munkahely, egy jó strand, egy jó vidámpark, több ingyenes program, megfelelő utak, több bicikli út"

Erik: "Rend, biztonság"

XXX: "sok növény, fa, virágok, parkok:)"

angela: "Kutyafuttató"

Rozalia: "a vidampark a klinikaknal ami volt bufeksorozata jokat lehetett enni eggy egesznapos korhazi kezeles utan, allatkert csonakazo, a kozponti buszvegallomasnal amit elvettek bufe-fakatozo. ha az utasok leszaltak a vegallomasnal legalabb tudtak frissen sult ennivalot enni vinni. Ezek amik nagyon hianyoznak!! Nem tudom miert kellett elvenni az emberektol. Es mikor adjak vissza?? Nem tudom mert fosztjak meg sz embereket a jotol???"

Balázs: "A víz, és a hegyek...."

Tamás: "Sok jó p****"

Melinda: "Több munkalehetőség! Nagy vidám vagy kalandpark. Nagy strand sok medencével,csúszdával."

Márkó: "Ahogy a hozzászólásokból, a városból is a könnyűzenei élet. Nem vágynám a pestit, de Pécs jó példa lehetne!"

Szergej papa: "sok szórakozóhely"

Péter: "egy európai szintű vidámpark, minőségibb élvezhetőbb strand, több munka lehetőség, az úthálózat rendbetétele , a főnix jobb kihasználás nem kéne hónapokig üresen állnia, a belváros régi épületeit rendben tartani és megóvni mert sajnos a komcsi rendszerben a belváros "óváros" nagyja megsemmisült és a panelek vették át a helyüket"

Tibi: "Felújított vidámpark a kicsiknek, motor- és autóverseny-pálya a nagyoknak."

Keny: "Fejlettebb gasztronómia. Sehol nem lehet egy jóízűt enni. De még egy IMAX mozit is telepítenék Debrecenbe, amit jól kiépített kerékpárúttal el lehetne érni."

Civis: "Seprű és lapát! Debrecen jelenleg egy koszfészek. Köztereinken csak szemetet és a város vezetők semmit tevését lehet látni. A levegő minősége katasztrófa, az úthálózat albán minőségű, a járdák és közterek értékelhetetlenek."

Tibi: "A nyugalom és a kulturált szórakozóhely! :)"

Gejza: "1, ha rajtam múlna, akkor visszavenném azokat a hatalmas területeket, ami évszázadokig Debrecen város saját tulajdona volt, s amit a Rákosi időben (1953) egy tollvonással elloptak (szétosztottak)! Ezáltal Debrecen területe kétszer nagyobb lenne mint Az egész Budapest, és a településekkel (Ebes, Hortobágy stb. stb.) rögtön meg lenne a negyedmilliós lakosság - amit Papp polgármester szeretne megvalósítan . 2, a törvényi előírásoknak megfelelően kijelölném a türelmi zónát 3, a környékbeli tavakat rendbe tenném (van erre program) és az egyiket csónakázásra jelölném ki, a másikat a horgászoknak, a harmadikat a nudistáknak, a negyediket a szörfösöknek stb. 4, az egész városban megszüntetném a fizetős parkolást! 5, a villamoshálózatot a duplájára növelném"

zoli: "straaaaaand"

Norbi: "Egy hegy vagy egy folyó. Mert ezek nélkül sajnos eléggé unalmas a város :( "

Zsuzsa: "Egy klassz vidàmpark!!!!"

Zsuzsa: "A Sportuszodában találhatón kívül legalább egy fedett, télen is használható, minimum 2 méter mély úszómedence valamilyen központi, kevésbé kieső helyen az úszni vágyó "átlagember" számára (legjobb tudomásom szerint 2 méteres versenymedence a Sportuszodán kívül csak a strandfürdő területén van, ami télen nem vehető igénybe). Egy korszerűbb strandfürdő is mindenképpen elkelne már. Egy (vagy több) igényes szórakozóhely a fiatal felnőtt (20-30-as) korosztály számára, ahol az alkoholfogyasztás korlátozott / a láthatóan ittas vendégeknek nincs helye (régen mintha lett volna egy ilyen jellegű, 22 éven felülieknek szóló kezdeményezés, de azóta sem nagyon hallani róla?), és egy olyan szórakozóhely, ahol kifejezetten latin zenés táncesteket tartanak mindennap, akár oktatással is (mint például a Barrio latino café Budapesten). Egy, a budapesti Operett Színházhoz hasonló színház, musicalekre, illetve egyéb zenés színdarabokra specializálódott műsorkínálattal. Több nyilvános illemhely, a Nagyerdő területén például elkelne egy-kettő valamilyen frekventáltabb helyen. Több ATM a város kevésbé frekventált, de nagy lakosságszámú lakóövezeteiben.

Olyan nyilvános standok, amelyek helyi étel specialitásokat árulnak (például debreceni páros kolbász,stb.), nem egyszer volt szerencsém olyan turistákhoz, akik ilyen standokat kerestek és csalódottan hallották, hogy sajnos ilyenek legfeljebb szezonálisan találhatók a belvárosban... Hagyományos lombkorona-típusú facsemeték telepítése a praktikus, ámde természetellenes kinézetű karcsúorsó és egyéb koronájú, mostanában oly divatos fák telepítése helyett... Legalább az olyan közterületeken részesítsék az ilyen "régi típusú" fákat előnyben, ahol kifejezetten parkok létrehozása a cél, és ahol a fák koronája nem jelent akadályt, vagy potenciálisan veszélyt semmire nézve.  Első nekifutásra talán ezek hiányoznak nekem a legjobban, de ha tovább vinném a gondolatot, bizonyára nagyon sok dologgal folytatódna a sor :)"

Az Ídéző: "Vidámpark , kalandpark , egy igazán jó strand ami vonza az embereket, sokkal több programok , munkalehetőség, és még sorolhatnánk de ezekből úgy sem lesz semmi, hiszen ami jelen pillanat van még azt sem tudják korszerűsiteni."

B: "A vidámpark felújítása és bővítése tényleg jó ötlet. Tavaly nyáron elvittem a kistesómat, de csalódás ért, mert már rég nem olyan, mint amikor én ott jártam gyerekként 9 évesen, egyszerűen nincs benne semmi izgalom, vagy különlegesség. Ami a közlekedést illeti, jó lenne a menetrend betartása és ha sűrűbben járnának a buszok. Ha a csúcsforgalomban is jó lenne ha csuklós busz közlekedne, hogy mindenki elférjen, mert sokszor nyomorgás az egész utazás (lsd. 10-es busz). Mondjuk az utak állapotán is lenne mit javítani, és sok helyen a jelzőlámpák sincsenek összehangolva. Illetve a parkolás sem mindig zökkenőmentes, kevés a hely. (pl. Sumen utca) A parkosítást is támogatom, egy ilyen nagy városba ahol ennyi autó közlekedik szükség van még több növényre a tisztább levegőért, és nem utolsó sorban esztétikailag is sokat számít. Végül, de nem utolsó sorban annyi állat szorul segítségre, Debrecenben is vannak menhelyek, amik önerejükön felül próbálnak segíteni, őket is támogatni kellene, mert fontos a munkájuk."

Petya90: "Munkahelyek korrekt fizetéssel. Már most sok korombeli fiatal tervezi, hogy kimegy külföldre dolgozni, mert Debrecenben nem talál munkát... Pedig szívesebben maradnának itthon."

Tibor: "Canon Eos 5D MKIII minden fotósnak"

Zoltán: "Teljesen egyetérték a7x véleményével. Egy igényes strand, egy jobb fesztivál, híres dj-k, zenekarok a főnixben. Természetesen az utak rendszeres karbantartása. És színvonalasabb szórakozó helyek. Esetleg feltámasztani a Nagyerdőt. "

Éva: "Debrecentől 5 km-re,mondjuk nem ártana közvilágítás,,,,hogy a földutakat leköveznék,meg sem merem említeni! De a szemét szállítás megvalósult, na már ez is valami! Köszönöm,hogy le írhattam!"

Enikő: "Vidámpark, tágas strand, autó-motor versenyek"

Balázs: "Hegy, hegyek. Sok évvel ezelőtt felvetődött egy gondolat egy ismert rádiós műsor vezetőtől, miszerint azoknak akik a téli síszezon kezdetekor nem szeretnének sok száz km-t autózni azért ,hogy egy kicsit "bemelegítsenek". Részben nekik készült volna el a "debreceni hegy". Egy, akkor még 50 m magasra tervezett "hegy" lesiklópályákkal és felvonókkal. Még Kovács Ákos, a város főépítésze is támogatta az ötletet. Nekem a mai napig nagyon tetszik a gondolat, bár én 100 méteresre vagy ennél is nagyobbra építeném. Lenne rajta kerékpáros akadálypálya, kalandpark, és "hütte". Egyszóval meg lehetne úgy csinálni, hogy a város és a megye lakóinak egy helyi kalandparkjuk legyen."

István: "Normális vidámpark, és fürdő."

*: "Drag pálya"

Pistván: "Egy nagy folyó"

Dávid: "A biztonságérzet növelése érdekében, illetve a lopás és rongálás megelőzése végett: Térfigyelő kamera az új belvárosi terekre is, pl. Ady park! A turizmus növelése és a lakossági igények kiszolgálása végett: Egy megújított standfürdő, valamint vidámpark! Ez utóbbi a régióban egyedülálló látványosság lehetne! "

Walaky: "Több kulturális program! Több (gyalogos) járőr az utcákra, több zöld terület. Innovatív városvezetés!"

Zsolt: "megoldásközpontú gondolkodás (ne arról beszéljünk, hogy miért nem lehet valamit megcsinálni, hanem arról, hogy miért lehet) egyszerűbb, akadálymentes kerékpáros közlekedés a város bármely pontjára;  több közpark, sok zölddel;"

M. Ádám : "Egy szép.. hangsúlyozom, SZÉP vasúti pályaudvar, meg egy magas kilátó. Ezeket hiányolom"

Brumi: "Hegy. Régi, patinás belvárosi épületek karbantartása, felújítása. A város történelmi képének megtartása, felelős várostervezés. Graffitik eltüntetése a város összes épületéről, építményéről. Parkok, közterek, járdák tisztán tartása. Megfelelő minőségű úthálózat. Parkok, sétányok létesítése, de nem térköves/díszköves változatban, hanem pázsittal, fákkal, bokrokkal. A belvárosból kiszorítani a lumpen elemeket, valamint a hajléktalanokat, kéregető, kolduló embereket. A prostikat a klinika és a Nagyerdő környezetéből el kellene távolítani. Élhetővé kellene tenni a várost. Jelenleg szürke, koszos és unalmas. "

koko: "Egy jobb vidámpark és egy normális strand és gyógyfürdő.Amivel idelehetne csalni a turistákat ,,egyébként miért is jönnének.Inkább elmennek Szobószlóra."

Mária: "Olyan emberek vezetők akik megakadályoznák,gyönyörű 50 éves fák kivágását."Erzsébet utca környéke" Elsirattam ŐKET."

Ferenc: "A Tisza vizét a keletiből bevezetni nyílt, hajózható csatonán Debrecen északi és keleti oldalán a Vekeri tóig. Így a Nagyerdő vizellátása és az erdőspuszták tórendszerének szabályozása megoldódik, s bónuszként az evezősport is megfelelő pályarendszerhez jutna. Nem beszélve a mikroklimatikus hatásról, mely nagy jót tenne Debrecen élhetőségének. Ehhez csatlakozva szükséges lenne Kb. 1200-1600 hektárnyi erdő telepítése az ÉNy-i és Ny-i oldalán a városnak, mely csökkentené a város porterhelését, valamint a megnövelt vízfelülettel együtt csökkenthetné a kánikula kedvezőtlen hatásait. A Nagyerdei strand ujjá építése elengedhetetlen és sürgős. A Vekeri tó környékén pedig egy nagy területű rekreációs park kialakítása, mely vegyíti a klasszikus és modern vidámpark, kalandpark, koncerttér és rendezvénytér, vizes sport és játék tér, esetleg egy mini Las Vegas, lovaspályák, stb. Gyorsvasút hálózat (jelen úthálózattól független pályán) az agglomerációs térség (20-25 km) gyorsabb, akadály mentesebb elérésére."

Overdos: "Legyen Tánc! kilehessen menni a parkbaaa"

Thomas: "Szerintem Polgárra lehetne tenni egy Európai vagy világméretű VIDÁMPARK-ot sok-sok hullámvasúttal. :) 3 százezres lakosú várost fog össze, csak 50 kilóméteres körzetben van több mint félmillió ember. De ha jobban utánaszámolnánk, lenne az 700.000 fő is. Aztán ott van Erdély és Románia nyugati része, ott van Kassa, onnan is gyorsan meg lehet közelíteni az autópályán. "

Enikő: "Nekem nagyon hiányzik egy csónakázási lehetőség! (láttam olyan reklámfotót, ahol a Békás-tavon van csónak - de valójában sehol sincs!) Szoboszlóra és Józsára (meg van tervezve!) négysávos utak! Kelet-nyugat irányban villamost! A Zsuzsi nyomvonala mellett a Gaensedorfihoz hasonló szafari-park! Normális közvilágítás! A 22 emeletes tetejére - a régi terveknek megfelelően - kilátós panoráma-presszót! A hegy építését is támogatom!"

Gábor: "Egy jó nagy gokart-pálya. Éjszakai használattal és változtatható útviszonyokkal."

Tibi: "A Konzervgyár, ami 4000 embernek adott munkát, és a környék mezőgazdaságát, a kertségeket életben tartotta! A repülőtéren is sokkal több lehetőség lenne! És jöhetnek a minisztériumok, mert MUNKA KELL, nem szöveg!"

Márk: "ZÖLD ÖVEZET! Nem csak a város szélén a Nagyerdő környéke, hanem a belvárosban is jó lenne egy park ahová le lehetne ülni a fák tövében, valahol egy szökőkút folyna közben, szóval én a zöld övezetet hiányolom."

Richárd: "Egy olyan vidám park, ami a hajdúszoboszlói fürdő és a nyíregyházi állatpark mellett egy komplex turisztikai régióvá emelné Debrecent, ezen kívül színvonalas szórakozóhelyek, éjszakai élet, például kultúrkocsma."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában