Helyi közélet

2015.03.12. 10:17

Alföldi és Jordán játéka duplán a Lovardában

Debrecen - Az utolsó óra című kétszereplős darabot hatalmas érdeklődés kíséri.

Debrecen - Az utolsó óra című kétszereplős darabot hatalmas érdeklődés kíséri.

Sigmund Freud utolsó, és a második világháború első napjait viszi színre Az utolsó óra című kétszereplős darab, melyet március 30-án láthat a közönség a Lovardában – az este két alkalommal is.

A Nemzeti Színház két korábbi igazgatója játssza a főszerepet a Lovarda színházi előadás-sorozatának következő darabjában: Jordán Tamás 2003-tól irányította a nemzetit, őt pedig öt év után Alföldi Róbert követte. A két színész- és rendezőóriás együtt nyújt izgalmas alakítást Az utolsó óra című előadásban, amely 1939-ben játszódik, épp amikor Anglia belép a második világháborúba. Jordán Tamás bújik Sigmund Freud bőrébe, az életének vége felé járó pszichiáter a lakásában fogadja az Alföldi Róbert által alakított Clive Staples Lewist, többek között a Narnia krónikái szerzőjét, akivel hitről, vallásról, világszemléletről vitázik a híres lélekbúvár, akit fiatalabb kortársa erősen kritizált.

Jordán Tamás és Alföldi Róbert játékát olyan nagy érdeklődés kíséri, hogy a művészekkel egyetértésben a rendezők úgy döntöttek, dupla előadással várják a látogatókat a Lovarda Pódiumra. Az első előadás 18.00 órakor kezdődik (kapunyitás: 17.30), a második pedig 20.00 órakor (kapunyitás: 19.30).

HBN–SZL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában