Helyi közélet

2015.02.05. 11:26

Tudatosabb megtakarítók

Debrecen - Az elmúlt két évben közel duplájára emelkedett a befektetési alapok állománya.

Debrecen - Az elmúlt két évben közel duplájára emelkedett a befektetési alapok állománya.A megtakarítással rendelkezők jó része egyszerre több befektetési formában, főként befektetési alapokban és bankbetétekben helyezi el pénzügyi tartalékait.

Hosszabb távon

A K&H Alapkezelő befektetői felméréséből látható, hogy az alacsony betéti kamatok arra ösztönzik a befektetőket, hogy hosszabb időtávban gondolkodjanak. Ehhez pedig továbbra is kedvező megoldást nyújt a tartós befektetési számla és a nyugdíj-előtakarékossági számla, hiszen idén is megmaradnak az adókedvezmények. Az elmúlt két évben közel duplájára emelkedett a befektetési alapok állománya Magyarországon, és az alacsony kamatkörnyezet miatt idén is a piac dinamikus növekedése várható. Befektetési döntésnél az alapvetően óvatos hazai megtakarítók leginkább a biztonságot és tőkevédelmet tartják szem előtt, ugyanakkor az elérhető hozam nagysága, és a könnyű hozzáférhetőség is fontos szempont.

Megfontoltabbak

A felmérés arra is rávilágít, hogy a befektetők a kockázatok megosztása mellett a befektetési időtáv szempontjából is megfontoltabbak lettek. Ezt mutatja, hogy a megkérdezettek jellemzően közép és hosszú időtávra tervezik befektetéseiket, miközben csupán ötödük számol éven belüli megtakarítással. Az alacsony betéti kamatok egyértelműen arra ösztönözték a befektetőket, hogy a rövid távú betétekből elmozduljanak a hosszabb befektetési időtáv irányába.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában