Helyi közélet

2015.02.23. 16:29

Nyolc év börtön a kocsmai történet vége

Debrecen, Balmazújváros - Dulakodtak, majd előbb halántékon, utána hónaljon szúrta a sértettet.

Debrecen, Balmazújváros - Dulakodtak, majd előbb halántékon, utána hónaljon szúrta a sértettet.Emberölés kísérlete miatt 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte R. Ambrust a Debreceni Ítélőtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa a hétfőn megtartott tárgyaláson. Ezzel az ítélettel helybenhagyta a múlt év decemberében hozott első fokú ítéletet. A vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság megállapítása szerint 2013 decemberében a R. Ambrus munka után, munkatársaival szokásukhoz híven, betért egy balmazújvárosi sörözőbe, ahol a sértett és sógora is tartózkodott. A vádlott és a sértett sokáig beszélgettek, leginkább a börtönben eltöltött éveikről. Közben sört és pálinkát fogyasztottak, amelytől ittas állapotba kerültek. Vitatkozni kezdtek, majd a sértett kétszer megütötte R. Ambrust. A dulakodókat az ismerőseik választották szét, azonban kis idő múlva újra összeakaszkodtak. Ekkor a vádlott előkapta a nála lévő tőrkését és nagy erővel megszúrta a sértettet bal halántékánál, majd bal hónaljánál. A sértett erősen vérzett, rövid időn belül már nem volt járóképes. A mentők kórházba szállították. A sértett fejsérülése miatt azonnal életveszélyes állapotba került, azt az idejében érkezett szakszerű orvosi segítség hárította el, ennek hiányában halála bizonyosan bekövetkezik. A sérüléséből maradandó testi fogyatékosság alakult ki.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában