Helyi közélet

2015.02.05. 12:55

Megkérdeztük: Milyen szempontok szerint választ iskolát?

Debrecen - Nemrég zajlottak le a középiskolai felvételik, ennek apropóján kérdeztük a fiatalokat arról, milyen szempontok alapján választanak iskolát.

Debrecen - Nemrég zajlottak le a középiskolai felvételik, ennek apropóján kérdeztük a fiatalokat arról, milyen szempontok alapján választanak iskolát.

– Egy tizennégy éves gyerek még az álmait szeretné megvalósítani, aszerint választ iskolát, egy érettségizett fiatal viszont azt is figyelembe veszi, hogy tanulmányai végeztével mire van szükség rá a munkaerőpiacon. Én az építészet mellett döntöttem, azzal van esély elhelyezkedni – válaszolta Kiss Imre.

Tukacs Kitti építészmérnöknek tanul, mint mondta, a középiskola kiválasztása is meghatározó, ezért mindenképp meg kell fontolni hova jelentkezünk.

– Elsősorban aszerint választottam iskolát, hogy mi érdekel és mivel tudok elhelyezkedni. Ugyanakkor hiába tanulok valamit, ha nem szeretem – nyilatkozott Sós Csenge.

Szilágyi Nóra vegyésznek készül, mivel szereti a kémiát. Megjegyezte, ezzel a végzettséggel könnyedén jó állást találhat magának.

Tóth Anett szerint mindenkinek az érdeklődési körének megfelelő iskolát kellene választania. Hozzátette, az informatikusok és a mérnökök iránt van kereslet.

– Túl sok a diplomás, akik nem tudnak elhelyezkedni, többet ér egy jó szakma, ezért szerintem az iskolaválasztásnál is ezt kell figyelembe venni – fogalmazott kérdésünkre Kovács Bence.

HBN | Fotó: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában