Helyi közélet

2015.01.28. 10:11

Visszafogottan bővül a vállalati hitelpiac

Debrecen - A Növekedési Hitelprogramra továbbra is van kereslet a cégek részéről.

Debrecen - A Növekedési Hitelprogramra továbbra is van kereslet a cégek részéről.

„A támogatott hitelek szerepe a vállalati hitelpiacon nem kérdőjelezhető meg, hiszen ezek által sikerült megállítani a hitelpiac beszakadását. A 2015-ben is igényelhető Növekedési Hitelprogramra továbbra is van kereslet a vállalatok részéről, azonban a tervezett beruházások jelentős növekedésének hiányában az eddigi hitelfeltételek mellett az idén kihelyezett hitelek nagysága várhatóan nem fogja meghaladni a tavalyi mértéket” – tájékoztatott Hodina Péter, a K&H Vállalati ügyfélkapcsolatok igazgatója.

Az uniós átlagot meghaladó GDP növekedés, a csökkenő alapkamat, a tartósan gyenge forintárfolyam,és a Magyar Nemzeti Bank és az Exim támogatott hitelkonstrukciói ellenére sem növekedett tavaly a vállalati hitelpiac, ugyanakkor egyértelműen a támogatott hitelek voltak az elmúlt közel másfél évben a piac mozgatórugói. A támogatott hitelek jelentősége nem kérdőjelezhető meg, hiszen az új forint-hitelkihelyezések harmadát ezek adták. A Növekedési Hitelprogram ezzel megakadályoztaa piac beszakadását, hiszen a forintban történő hitelkihelyezésekújra növekedni tudtak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában