Helyi közélet

2015.01.13. 10:16

Ultimátum a gazdáktól

Hajdú-Bihar - Nem alakítanak pertársaságot, hanem egyénileg perelnek a legelőpályázat vesztesei.

Hajdú-Bihar - Nem alakítanak pertársaságot, hanem egyénileg perelnek a legelőpályázat vesztesei.

Orbán Viktor miniszterelnököt is „tetemre hívják” a hortobágyi legelőpályázaton vesztes hajdú-bihari állattartó gazdák, akik közül 28-an írták alá a miniszterelnöknek címzett nyílt levelet. A gazdák arra kérik Orbán Viktort, hogy a hortobágyi földhaszonbérleti-pályázatok ügyében az általa egy éve elrendelt Kehi-vizsgálat eredményét hozzák nyilvánosságra, és a kormányfő „ne várja meg, amíg a jelentés kiadására jogerős bírósági ítélet kötelezi a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi).

A levél aláírói január végéig várnak, és ha ez ügyben nem történik semmi, akkor az Európai Bizottsághoz, valamint az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordulnak. Tavasszal pedig (mint írják) a legelő nélkül maradt 35-40 ezer juhot és 4-5 ezer szarvasmarhát kénytelenek lesznek felhajtani Budapestre és azokat a jelenlegi helyzetért felelős politikusok gondjaira bízni. A Napló úgy tudja, hogy a vesztes gazdák mégsem alakítanak pertársaságot (hiszen minden eset más), hanem egyénileg indítanak polgári pereket a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága ellen. Információink szerint mintegy 6-8 ilyen beadvány már meg is született.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában