Helyi közélet

2015.01.30. 08:09

Üldözés után fogták el a debreceni sorozatbetörőt

Debrecen - A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a 39 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint összesen 10 családi házba tört be Debrecenben.

Debrecen - A rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a 39 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint összesen 10 családi házba tört be Debrecenben.

A nyomozás adatai szerint egy állampolgár 2014. március 20-án 13 óra körüli időben telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét, hogy Debrecenben, a Basahalom utcán található családi házának udvarán tetten ért egy férfit, aki az ingatlanról különböző értékeket próbált meg ellopni. Amikor a tulajdonos hazaérkezett, megzavarta az ismeretlent, így az el tudott menekülni.

A tettes azonosítása és felkutatása érdekében a járőrök megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást, mely során az egyik utcában észrevettek egy férfit, aki a rendőrautót meglátva futni kezdett, és több tucat telken, kerítésen át próbált elmenekülni. A rendőrök utolérték a 39 éves J. Emilt, akit elfogtak, és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A Betörési Alosztály nyomozói kihallgatták a terheltet, aki a megalapozott gyanú szerint 2014 januárjától elfogásáig összesen 10 családi házba tört be Debrecenben.

A nyomozók azt is megállapították, hogy J. Emil ellen a Debreceni Törvényszék BV. Csoportja korábban több elfogatóparancsot is kiadott, mert nem kezdte meg jogerős szabadságvesztéseinek letöltését, ezért őt a gyanúsítotti kihallgatását követően átvitték a büntetés-végrehajtási intézetbe.

A Debreceni Rendőrkapitányság Betörési Alosztálya a helyi lakossal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában