Helyi közélet

2015.01.30. 13:27

Nincs fényév távolságra

Debrecen - Bár nem „akarták”, örök érvényű sikerdarabot teremtettek.

Debrecen - Bár nem „akarták”, örök érvényű sikerdarabot teremtettek.A padlással csak azt szerettem volna elmondani, hogy a világból sohasem hiányzó T. Müllerek bármennyit pusztítanak, hazudnak, ármánykodnak, nem nyerhetnek. Addig nem, amíg vannak Mamókák, akár a valóságban, akár csak az emlékeinkben. Bármilyen fájdalmas volt elbúcsúzni a nagymamámtól, az édesapámtól, az összetartozás érzése, amit örökül rám hagytak, minden jó forrása az életemben.” – így vallott korábban Sztevanovity Dusán A padlás című musicalről, amely a jövő hónapban több alkalommal vendégszerepel a Csokonai Színházban.

A dalszövegíró Presser Gáborral és Horváth Péterrel közösen 1988-ban alkotta meg az örök érvényű üzeneteket hordozó félig mese, félig musicalt. Mint azt a vígszínházi bemutató után nyilatkozta: „Mi Presser Gáborral nem akartuk ilyen nagy fába vágni a fejszét. Egy dalcsokrot írtunk gyerekeknek. De közben felmerült az ötlet Sándor Pálban, hogy videoklipeket csinálna a dalokra, de nem tudtuk, mi kösse össze a dalokat. Ezen töprengtünk, és én éppen költözködtem. Megcéloztam egy padlásteret. Amikor onnan fentről, a magasból kinéztem, kitaláltam egy történetet, egy mesét, amely a padláson játszódott."

Ezen a Padláson „Ég és Föld között” minden megtörténhet. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, fényévnyi távolságba küld rádióüzeneteket saját találmánya, a robot Robinson segítségével. Az ifjú nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények.

A Miskolci Nemzeti Színház előadását az a Rusznyák Gábor rendezte, aki jelenleg A Mester és Margarita próbáit tartja a debreceni teátrumban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában