Helyi közélet

2015.01.06. 10:18

Nézőpont: Minimálbér? Ugyan már!

<em>Amikor olvastam a hírekben, hogy a minimálbér 101 ezer 500-ról 105 ezer forintra emelkedik, az volt az első gondolatom, hogy na, megint adtunk annak a bizonyosnak egy pofont.</em> Petneházi Attila írása.

Amikor olvastam a hírekben, hogy a minimálbér 101 ezer 500-ról 105 ezer forintra emelkedik, az volt az első gondolatom, hogy na, megint adtunk annak a bizonyosnak egy pofont. Petneházi Attila írása.Hiszen a Napnál világosabb, hogy miközben a nettó kétezer forint „fizetésemelés” a dolgozót jottányit sem taszítja feljebb azon a bizonyos társadalmi ranglétrán, a cégének mégiscsak újabb terhet jelent. Ráadásul a mostani emeléssel kontinentális kitekintésben csupán annyit „sikerült” elérni (vagy inkább megőrizni), hogy az Európai Unió 28 tagállama közül a 27-ek(!) legyünk.

Márpedig ha így van, és tényleg a 3 millió koldus országa vagyunk, akkor félnapi telefonálással illett volna találnom legalább egy olyan építő- vagy sütőipari céget, ahol a dogozók többsége valóban minimálbéren tengődik. Ezzel szemben azt hallottam minden cégvezetőtől, hogy minimálbérért komoly szakembert régóta nem lehet találni. Linkóci alakot, vagy feketén foglalkoztatott szakit még talán, bár aki ért valamihez, az inkább dobja áruba a munkaerejét 410 ezer forintnak megfelelő minimálbérért Németországban, minthogy itthon alázkodjon fehérgalléros bűnözőknek éhbérért.


Debrecen - Ezúttal arról kérdeztük olvasóinkat, minimum mekkora összeg szükséges az életben való boldoguláshoz.


Hajdú-Bihar - A hivatalos létminimum 87 ezer forint, míg a minimálbér nettója csupán havi 69 ezer.


Hajdú-Bihar - Már az építő- vagy a könnyűiparban se lehet 105 ezer forintért szakembert találni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában