Helyi közélet

2015.01.30. 12:31

Megyei matricával a megyehatáron túlra

Hajdú-Bihar - Árnyalatnyi módosulások a megyei matrica-rendszerben február elsejétől.

Hajdú-Bihar - Árnyalatnyi módosulások a megyei matrica-rendszerben február elsejétől.Ezek között talán a legfontosabb, hogy a Hajdú-Bihar megyei autópálya matricával mintegy 30 kilométerrel több gyorsforgalmi szakaszt használhatunk február elsejétől. Eddig ugyanis a területi matrica a megyehatár előtti utolsó lehajtóig volt érvényes, míg az vasárnaptól a megyehatár utáni első csomópontig használható. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az M3-ason Budapest felé a 164. kilométernél lévő hejőkürti, Nyíregyháza felé pedig a 221. kilométerszelvényben található Nyíregyháza-nyugat lehajtóig használható a hajdú-bihari sztrádabérlet – egyebek mellett erről is döntött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a megyei autópálya matricák használatával kapcsolatban.

Ide kapcsolódó, a hajdú-bihariakat is érintő információ, hogy a főváros felől ingyenesen meg lehet közelíteni a Liszt Ferenc repülőteret, mert a 4-es főút mintegy 900 méteres szakaszát Budapest felől ingyenessé tették. Aki azonban a 4-esen utazik a fővárosba, tudnia kell, hogy Üllőtől a reptérig tartó kétszer két sávos szakasz továbbra is fizetős. Ezt az Üllő és Vecsés belterületén haladó úton lehet elkerülni.

Sokak sajnálatára bent maradt a fizetős utak között a Debrecent elkerülő út utolsó két és fél kilométernyi szakasza, amely az M35-ös sztráda része. Az elkerülő teljes hosszának ingyenessé tételéért demonstrál az MSZP és az ügy mellé állók csoportja péntek kora délután az autópálya végpontjában.

HBN


Az ország több helyszínén útdíjellenes demonstrációt szervez pénteken az MSZP - közölte a párt elnökhelyettese csütörtökön sajtótájékoztatón, Debrecenben.


Debrecen - Az elkerülő felhajtójánál fognak demonstrálni pénteken délután egy órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában