Helyi közélet

2015.01.22. 07:35

Jegyzet: Pénzügyi zsenik

<em>A kormány devizaadósságokat csökkentő törekvései csaknem ezer milliárd forint árfolyamveszteségtől, azaz tartozásnövekedéstől védték meg a lakosságot, az önkormányzatokat és az államháztartást – állítja a Nemzetgazdasági Minisztérium.</em> Orosz Csaba jegyzete.

A kormány devizaadósságokat csökkentő törekvései csaknem ezer milliárd forint árfolyamveszteségtől, azaz tartozásnövekedéstől védték meg a lakosságot, az önkormányzatokat és az államháztartást – állítja a Nemzetgazdasági Minisztérium. Orosz Csaba jegyzete.

A svájci frank napokban végbement gyors erősödése kapcsán a jobboldali sajtó nem győzi kiemelni, hogy mennyire jó döntés volt a frank- és euróalapú hitelek korábbi forintosítása. Orbán Viktor egy hős – hangzott el ennek kapcsán a Kossuth rádióban. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy szerda reggeli interjúban is „agyonfényezte” magát és a kabinetet. Nem győzte hangsúlyozni: több közeli ország vezetői most tőlünk kérnek tanácsot arra, hogy mit kezdjenek saját svájci frankos devizahiteleseikkel. Vagyis oktatjuk a világot, bár fő a szerénység. De ha ekkora pénzügyi zsenik vezetik országunkat, miért romlik folyamatosan a forint szinte az összes mértékadó devizához képest? Miért nem csökken az államadósság? Végül miért szükséges a teljes magyar felsőoktatásra szánt pénz nagyjából dupláját, 250 milliárd forintot Matolcsy György jegybankelnök unortodox tanainak terjesztésére költeni?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában