Helyi közélet

2015.01.13. 17:19

Jegyzet: Ellenfényben

<em>Csúcsra jár az unortodoxia: termékdíjat (vö: adót) vetettek ki a napelemre. Lényegében környezetvédelmi díjat kell utána fizetni, merthogy, izé, környezetszennyező... Bónusz: magasabb a tarifája, mint az akkumulátoroké. (A jogalkotó uniós irányelvre hivatkozik, a szakmai egyesület szerint ezt figyelembe véve is indokolatlanul magas a díj.)</em> <strong>Szőke Tímea jegyzete</strong>.

Csúcsra jár az unortodoxia: termékdíjat (vö: adót) vetettek ki a napelemre. Lényegében környezetvédelmi díjat kell utána fizetni, merthogy, izé, környezetszennyező... Bónusz: magasabb a tarifája, mint az akkumulátoroké. (A jogalkotó uniós irányelvre hivatkozik, a szakmai egyesület szerint ezt figyelembe véve is indokolatlanul magas a díj.) Szőke Tímea jegyzete.

El kell ismerni, a kormány nem végez félmunkát. Ha már felesküdött a Déli Áramlatra, az azeri gázmezőkre meg Paks2-re, valamit csinálni kell a konkurens megújulókkal, ahogy azt a neki nem kedvesekkel szokta tenni. Az illiberális demokráciától persze távol áll, hogy bármit is betiltson, elég ha kellemetlenkedik egy kicsit. Eddig sem volt agyontámogatott a megújuló energiaforrásokhoz kapcsolódó eszközök beszerzése, sok pénz és hazai körülmények között valószínűleg nem kevés elkötelezettség is kellett hozzá. Mostantól még drágább lesz, az elszántság pedig biztosan belepárolgott a téli napsütésbe a fenti hír hallatán a legzöldebb környezeti aktivistából is.

Két hete sincs, hogy a köztársasági elnök bejelentette a Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának megalakítását, mely a környezetvédelem fontos ügyével foglalkozik. Bele se merek gondolni, mi lenne, ha nem lenne fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában