Helyi közélet

2015.01.29. 17:54

„Írják össze, hány állatuk van!"

Berettyóújfalu - A hortobágyi legelőpályázat vesztesei a parlamenti képviselő fogadóóráján jártak.

Berettyóújfalu - A hortobágyi legelőpályázat vesztesei a parlamenti képviselő fogadóóráján jártak.A hortobágyi legelőpályázaton vesztes állattartó gazdák tucatnyi csoportja csütörtökön a hivatalos fogadóóráján kereste fel Vitányi Istvánt, a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, a közbenjárását kérve égető problémájuk megoldásához.

Világos beszéd

Arra kértük képviselő urat, hogy pártállásponton kívül kezelje már ezt a kérdést, hiszen az életünkről, a családjaink megélhetéséről van szó. Mondtuk neki, hogy a probléma nagy, hiszen közeleg a kihajtás ideje, és nem lesz területünk, ahol a jószágainkat legeltethetnénk. Világossá tettük számára, hogy az idő múlásával egyre csak szorul a hurok a nyakunkon, és ha nem marad más megoldás, hát támadni fogunk. Ha kell, még nagyobb demonstrációkat szervezünk, és szükség esetén a határon túli jogvédő szervezeteknél is megfuttatjuk az ügyünket. Tudattuk vele, hogy nem tágítunk, arra ne is számítsanak” – tájékoztatta a Naplót az egyeztetésről Szilágyi László ebesi gazda.

Vitányi István országgyűlési képviselő megerősítette: azt kértem a gazdáktól, hogy hétfőig írják össze, kinek mennyi jószága maradt legelő nélkül, és én a problémájukat a jövő heti frakcióülésen az illetékeseknek továbbítom. A kormánypárti képviselő visszautasította, hogy eddig semmit nem tett volna az ügyben, hiszen (mint mondta) Tasó László és Tiba István képviselőtársaival együtt egy éve ők kérték Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy vizsgáltassa ki a történteket.

HBN-PA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában