Helyi közélet

2015.01.13. 16:30

Este még nem tudni, hogy reggel lesz-e fagy

Debrecen - Jegesek, deresek voltak az utak reggel. A városnak 160 kilométernyi tömegközlekedési utat kellene síktalanítani.

Debrecen - Jegesek, deresek voltak az utak reggel. A városnak 160 kilométernyi tömegközlekedési utat kellene síktalanítani.Ehhez 7-8 órára van szükség, a lakótelepi, kertségi és a külsőségeken lévő utak csúszásmentesítése pedig további 10-15 órát igényel. Ezért ezt a munkát már előző este el kellene kezdeni. Akkor pedig még akár plusz 3-5 fok is lehet. Mivel utóbbi hőmérséklet mellett nem vehető biztosra, hogy reggelre fagy lesz, ezért költséges lenne megrendelni a síktalanítást – válaszolta a Napló kérdésére a debreceni polgármesteri hivatal, hozzátéve, hogy a tömegközlekedési utak síktalanítása alkalmanként 4,5 millió forintba kerül.

A csúszásmentesítési feladatokat az önkormányzat megrendelésére az AKSD Kft. végzi. A megrendeléstől számítva mintegy 1 óra múlva tudnak kiállni síktalanító anyagokkal megrakottan a járművek. A munkákhoz a szükséges források folyamatosan rendelkezésre állnak november 15-től február 28-ig. Napi aktualitású munkavégzés csak az önkormányzat megrendelésére indulhat, de tartós fagyban a város a helyzetnek megfelelően intézkedik a síktalanítási munkálatokról.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában