Helyi közélet

2015.01.19. 13:28

Értékek Nánásról, tovább a megyének

Hajdúnánás - Újabb hajdúnánási értékek kerültek be „a hungarikum piramis” alapszintjére.

Hajdúnánás - Újabb hajdúnánási értékek kerültek be „a hungarikum piramis” alapszintjére.

A város Magyarország települései közül a legelsők között döntött úgy, hogy aktívan bekapcsolódik a magyar értéktár-háló gyarapításába, s helyi értékeit „azonosítja, számba veszi”. Ezért hozta létre a Települési Értéktárat, amely a hungarikum piramis legalsó, helyi színterét jelenti. Az értéktár bizottság legutóbbi ülését a napokban tartották, amelyen a hajdúnánási öhön, mint jellegzetes hajdúsági pásztorétel, a Bocskai-korona hasonmás, a helyi fizetőeszközként funkcionáló Bocskai Korona és a híres hajdúnánási gyógyvíz nyerte el a „Települési Érték” rangot.

A Települési Értéktárba történő felvétellel egy időben az értéktár bizottság indítványozta a fenti négy érték továbbajánlását a Hajdú-Bihar Megyei Értéktár felé, a hungarikum-piramis következő szintjére, ahol már a Debrecenben működő megyei értéktár bizottság dönt a megyei értékké nyilvánításról és a Magyar Értéktár felé történő továbbajánlásról.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában