Helyi közélet

2014.12.31. 17:00

Nézőpont: Boldog új évet!

<em>Ma este sokan nagyon jól szórakoznak majd. És ez így van rendjén, hiszen a mi társadalmi szokásunk, kultúránk, társas kapcsolataink megkívánják, hogy ha eljön az ideje, akkor bizony szórakozzunk. Szilveszter napja, az óesztendő utolsó besötétedése utáni este és éjszaka ilyen alkalom. És alkalom még sok minden másra is.</em> Kovács Zsolt írása.

Ma este sokan nagyon jól szórakoznak majd. És ez így van rendjén, hiszen a mi társadalmi szokásunk, kultúránk, társas kapcsolataink megkívánják, hogy ha eljön az ideje, akkor bizony szórakozzunk. Szilveszter napja, az óesztendő utolsó besötétedése utáni este és éjszaka ilyen alkalom. És alkalom még sok minden másra is. Kovács Zsolt írása.

Például arra, hogy kifejezzük, milyen emberi tulajdonságaink rejlenek bennünk, melyeket palléroztunk, tökéletesítettünk, illetve sorvasztottunk el, avagy hagytunk a semleges mederben folydogálni a mögöttünk hagyott utolsó nagy óévbúcsúztató és újesztendő-köszöntő örömködés óta. Az, hogy kikkel és milyen módon töltjük ezeket az órákat, akár az eltelt 365 nap lenyomata is lehet. Ha a társaság változatlan, a mód ugyanaz, akkor valószínűleg mi sem vagyunk sokkal másabbak, mint egy esztendővel ezelőtt. Ám ha este új környezetben találjuk magunkat, netalán a szórakozásnak más módját választjuk ma, akkor valami fordult életünkben. Erre a változásra érdemes gondolnunk, persze nem este és éjszaka, hanem mondjuk holnap két fogadkozás, avagy két józanító ital között. Mert ahol, akikkel, ahogyan töltöttük azt a bizonyos éjszakát, annak lenyomata, hatása, minden bizonnyal ott lesz következő heteinkben, hónapjainkban is. Most azonban nincs más dolgunk, mint készülni az estére. Kinek-kinek a maga módján. Boldog új évet kívánok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában