Helyi közélet

2014.12.22. 15:53

Nem kérdés: kell az új út

Debrecen-Józsa - Első lépésben az út lehetséges helyét kell kijelölni, az előkészítés több évet is igénybe vehet.

Debrecen-Józsa - Első lépésben az út lehetséges helyét kell kijelölni, az előkészítés több évet is igénybe vehet.

A Pallagot és Józsát összekötő új út lehetséges építésének vizsgálatát a 35-ös főút Debrecen és Józsa közötti, valamint a Böszörményi út bevezető és városi szakaszainak forgalmi terheltsége indokolja. Jelenleg Józsáról Debrecenbe csak ezen utóbbi utat igénybe véve lehet bejutni, azonban a főút és a Böszörményi út városi szakaszait, mind a környező települések ingázó forgalma, mind pedig jelentős belső és teherforgalom is terheli – kezdte válaszát a Napló kérdésére a debreceni polgármesteri hivatal.

Zajlik az előkészítés

Mindezek szükségessé teszik egy új, Józsát és Pallagot összekötő út létesítésének a vizsgálatát és előkészítését. A lehetséges út nyomvonalának kijelölése azonban egy jogszabályokkal szigorúan körülhatárolt, összetett folyamat, melynek első lépéseként az út lehetséges helyét kell kijelölni, majd azt az útügyi előírásoknak maradéktalanul meg kell feleltetni (útszélesség, kialakítás minősége, kapcsolódó közlekedési létesítmények, átjárók, költségének elemzése), és az így pontosított és véglegesen kijelölt nyomvonalat a településrendezési tervekben kell rögzíteni, azok módosításával. Ezen előkészítő folyamat zajlik, azonban akár több évet is igénybe vehet, melynek keretében több alternatívát vizsgálnak meg annak érdekében, hogy végeredményeként mindenki számára hosszú távon megnyugtató megoldás születhessen – tudtuk meg a polgármesteri hivatal illatékesétől.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában