Helyi közélet

2014.12.30. 12:19

Kelet felé, nyugat felé

Hajdú-Bihar - Megyénk közvetlen vasúti összeköttetésbe került Béccsel.

Hajdú-Bihar - Megyénk közvetlen vasúti összeköttetésbe került Béccsel.

Az új menetrend Hajdú-Bihar megye forgalmasabb vonalain nem hozott változást. A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza vasútvonalon, a Püspökladány–Biharkeresztes illetve a Debrecen–Nyírábrány szakaszon is lényegében megmaradt az eddigi járatsűrűség.

A MÁV tájékoztatása szerint egy kedvezőtlen változás lépett életbe a térségben, mégpedig az orosz vasúttársaság üzleti döntése alapján: a Moszkva–Budapest közötti Tisza vonatpár már nem közlekedik. Megszűnése miatt, az Ukrán Vasút és a MÁV-START Zrt. egyeztető tárgyalásainak eredményeképpen a Kijev–Budapest és a Lemberg–Budapest vonalon naponta 1-1 hálókocsi közlekedik.

Ezen felül december 14-étől új, közvetlen járat közlekedik Debrecentől (Hajdúszoboszlón át) Bécsig; a Hortobágy EuroCityvel átszállás nélkül lehet eljutni nem csak Budapestre, hanem Tatabányára, Győrbe, Mosonmagyaróvárra és persze az osztrák fővárosba is.

HBN


Rövidebb menetidő, új, közvetlen összeköttetések és sűrűbb vonatközlekedés jellemzi a 2014. december 14-től életbe lépő vasúti menetrendet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában