Helyi közélet

2014.12.18. 09:01

Idén kicsit lassabban érkezik az adomány

Hajdúszovát - A tízéves kisfiú aligha reménykedhet álma teljesülésében, mivel egy tabletre vágyik.

Hajdúszovát - A tízéves kisfiú aligha reménykedhet álma teljesülésében, mivel egy tabletre vágyik.

A nehéz helyzetű családok közül ebben az évben egy olyannak próbálunk segítséget szervezni, amelybe a szegénység mellé a gyász is lesújtott karácsony előtt. Nemrég részletesebben is bemutattuk Nagy Noémi és Nagy Alex Ádám friss fájdalmának okát: november végén meghalt a szívbetegen született kisfiuk. A gyermek több műtéten is átesett, de reménykedhettek a gyógyulásában. A vele való törődés, majd az elvesztése megfosztotta a családot az összes lelki és anyagi erejétől. A helyi családsegítő szolgálat munkatársai végig követték küzdelmüket, és úgy látták, nagyon rájuk férne a segítség.

Otthonuk minden részlete árulkodik a szűkösségről, de emiatt nem panaszkodtak, amikor náluk jártunk. A féltestvér gyerekek rajongva szeretik egymást és szüleiket, egymásba kapaszkodásuk, Pisti és Mirabella vidámsága elvonta a figyelmet a gyászról. A kisfiú tabletet képzel a karácsonyfa alá, húga Barbie babát szeretne, a szülők annak örülnek, ha élelmiszert kapnak. Aki teheti, segítse őket, aki már megtette, annak köszönjük! Adományokat a Naplónál várunk, s a karácsonykor írjuk meg, hogyan fogadták.

HBN


Hajdúszovát - A helyi családsegítő munkatársai szerint is minden erejükkel azon voltak, hogy meggyógyuljon a kisfiú.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában