Helyi közélet

2014.12.03. 13:40

Csicsás, gyönyörű, de ehető

Hajdúböszörmény, Luxembourg - Bátorság, tudás, támogatás és komoly felkészülés kell e versenyhez.

Hajdúböszörmény, Luxembourg - Bátorság, tudás, támogatás és komoly felkészülés kell e versenyhez.

Korábban beszámoltunk a hajdúböszörményi Gajdán ikrek készülődéséről a Villeroy&Boch Culinary World Cup szakács világbajnokságra Luxembourgba. A siker nem maradt el, itt az örömhír: Antal világbajnoki bronzérem, Attila világbajnoki ezüstérem tulajdonosa lett.

Az eseményről kedden számoltak be, egyben köszönetet mondtak támogatóiknak. Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke elmondta, hogy az egyéni versenyzők mellett 30 nemzeti válogatott mérte össze tudását az ötnapos verseny alatt, akik a világ minden részéből érkeztek.

– A lényeg az volt, hogy a lehető legszebb eredményt elérve, pontos, precíz munkával megmutassuk mit tudunk, és mindezt úgy, hogy közben főként magyar alapanyagot adunk a világnak –fogalmazott.

Kitartás kell

A Gajdán-fiúkról szólva elmondta, az Aranybika konyháján nevelődtek, majd a hazai versenypályán indultak el: a szakmát megtanulták, s mellé tudást, nüansznyi csibészséget és sok-sok akaratot sajátítottak el. A siker, a kraft, a többre vágyás viszi őket útjukon azóta is. Két éve a németországi, erfurti szakácsolimpia volt az első nagy megmérettetésük, ott is hasonló színű érmeket szereztek, ezért a két év múlva megrendezendő hasonló kulináris olimpiára is szeretnének menni, természetesen az aranyért. A legfőbb segítőik: Rédai Attila mesterszakács, a mesterük, és Boros László mesterszakács, a szakmai tanácsadójuk, akit szintén nem kell bemutatni Debrecennek.

A nagy verseny egyáltalán nem csupán a főzésről szólt, sőt... Egyes országok versenyzőinek ételvegyészek mérik az apró, aszpiktól fényes és tartós ételek összetevőit, hogy így dolgozzák ki a legoptimálisabb megoldást.

A fiúk tavasz óta próbálgatták az ő menüjüket, többek között az Aranybika konyhájában, a hideg és meleg előételektől kezdve a tenger gyümölcseiig. Külön formákat készíttettek a húsoknak, de a tálalást is alaposan végiggondolták. Meg is lett az eredménye.

HBN


Szóljon hozzá a Facebookon!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="600">


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában