Helyi közélet

2014.12.23. 12:23

Az ÖBB él és köszöni, jól van!

Debrecen - Negyedszázad dalainak esszenciáját nyújtotta át a közönségnek a debreceni blueslegenda.

Debrecen - Negyedszázad dalainak esszenciáját nyújtotta át a közönségnek a debreceni blueslegenda.

Mosolygós örömblues. Akár ez is eszébe juthatott a nézőknek - persze a nosztalgikus érzések mellett - pénteken este a Debreceni Művelődési Központban, amint a színpadon muzsikáló zenészeknek tapsolt az Ölveti Blues Band 25 éves születésnapi koncertjén. Fülig érő szájjal megszólaltatva, az együtt zenélés hamisítatlan varázsa által megérintve harsantak föl sorra a zenekar klasszikus dalai, s bár a bluesban mindig is ott lapult egy jó adag férfikeserv, ezúttal a sötétebb dalok is ragyogva csendültek föl.

Lemezen is megjelenik

Nem volt meglepő, hogy telt házat vonzott a debreceni blueslegenda jubileumi bulija, a hónapok óta tartó gondos szervezésből, no és persze a banda korszakos nótáiból, valamint két és fél évtizedes munkásságából nem is következhetett más. A csapat aktuális felállását jelentő ötösfogat (Ölveti László-Pércsi Sándor-Kónya Levente József-Kabai István-Sándor Balázs) mellett még másik tizennégy, az ÖBB-ben korábban megfordult zenész is tiszteletét tette a deszkákon hosszabb-rövidebb időre. Sorjáztak az olyan jól ismert Ölveti-slágerek, mint a Vörösboros kóla, a Ne feszítsd túl..., a Van-e nálad óvszer?, vagy a Szolga, a koncert pedig nem zárulhatott mással, mint a Pocsolyába léptem című blues-örökzölddel, amely Ölvetiék legismertebb nótájává vált a megszületése eltelt évek alatt.

A „pocsolyás” fináléban megtelt a színpad az est fellépőivel, egy torta is előkerült, az ötvenedik szülinapját ünneplő Ölveti Lászlónak átnyújtva, és megható pillanat volt, amikor a betegsége miatt kilépni kényszerült alapítótag, Boros Gyuri is elénekelt egy versszakot az általa írt dalból.

– Úgy vélem száz százalékosan klappolt minden, nagy bulit sikerült csapnunk a jeles alkalomra. A koncert alatt egyébként már be kellett szüntetnünk a jegyárusítást, mert megtelt a helyszín. Akik újra át szeretnék élni az estét, vagy lemaradtak az eseményről, azok számára jó hír, hogy rögzítettük a bulit és a jövő év folyamán – az új lemezünk mellett – ez a hangfelvétel is megjelenik – nyilatkozta a Naplónak Pércsi Sándor, a koncert ötletgazdája, a banda basszusgitárosa.

Nekünk, jelenlévőknek felemelő érzés volt egyetlen esete megélni az elmúlt huszonöt évet, szerencsére, a zenekart elnézve, biztosak lehetünk benne, hogy még sokáig, akár újabb két és fél évtizeden át élvezhetjük az Ölveti Blues Band muzsikáját.

HBN-Tamás Nándor


Debrecen - Az Ölveti Blues Band 25 éves jubileumi koncertjét a Belvárosi Közösségi Házban élvezhették péntek este az érdeklődők.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában