Helyi közélet

2014.12.07. 13:14

Az informatika legjobbjai

A debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola csapata lett az abszolút győztes.

A debreceni Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola csapata lett az abszolút győztes.Az ITSH Start Programban részt vevő informatikai szakközépiskolák legjobbjai mérik össze tudásukat szombaton (ma) azon a versenyen, melyet az IT Services Hungary és az Alföld Szakképző Nonprofit Közhasznú Kft. közösen szervezett. Az IT Services Hungary fontosnak tartja, hogy az informatika iparág jövőjét jelentő tehetséges diákoknak biztosítsa a feltételeket és a lehetőséget arra, hogy megmutassák probléma megoldó képességüket és egyúttal megismerhessék a munkaerőpiac elvárásait, az iskolában szerzett tudásuk hasznosíthatóságát. – A fiatalok két korcsoportban (15-16 és 19-20 éves) 3 fős csapatokban mérték össze tudásukat. Különlegessége a versenynek, hogy a hardveres, szoftveres és hálózati feladatokból álló tesztlapot az IT Services mérnökei állították össze –fogalmazott Csontó Béla, az Alföld Szakképző ügyvezetője.

Helyezettek:

A 15-16 éves korcsoport helyezettjei

1. Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola (Debrecen)

2. Irinyi János Szakközépiskola (Kazincbarcika)

3. Beregszászi Pál Szakközépiskola és Szakiskola (Debrecen)

19-20 éves korcsoport helyezettjei

1. Bessenyei György Szakközépiskola (Berettyóújfalu)

2. Inczédy György Szakközépiskola (Nyíregyháza)

3. Irinyi János Szakközépiskola (Kazincbarcika)

A versenyen legtöbb pontszámot elért, így abszolút győztes csapat a Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakközépiskola (Debrecen).

 

-HBN-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában