Helyi közélet

2014.12.22. 11:09

Az én ünnepem 2014 - Ajándék a hadifogolynak

Ez a kis történet – amely minden karácsonykor eszembe jut és örömmel tölt el – 1945 karácsony napján történt velem Kijevben, a darnyicai hadifogolytáborban.

Ez a kis történet – amely minden karácsonykor eszembe jut és örömmel tölt el – 1945 karácsony napján történt velem Kijevben, a darnyicai hadifogolytáborban. Hogy milyen a sors! Ott a lágerben találkoztam egy régi barátommal. Boldogan öleltük meg egymást, hiszen felemelő érzés volt olyan körülmények közt találkozni. Idős barátom, mivel karácsony napjait éltünk, megköszöntött, sőt ajándékkal kínált. Meglepődtem! Hogy itt, és most ajándék?! Miféle ajándék lehet egy hadifogolytól? „Tessék, egy sült krumpli”! – adta át kitörő örömmel. Ott bizony ez egy igazi ajándék volt a nélkülözések és megpróbáltatások közepette. Ma, így 92 évesen is boldogan gondolok erre a karácsonyi meglepetésre. Ő már rég meghalt, de az ajándék emléke örökre megmaradt az emlékezetemben.

- Török István, Debrecen -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában